Τεχνολογία

Προσομοιωτής Πυρηνικού Πολέμου: Το φονικότερο όπλο που έχει δημιουργήσει ποτέ η ανθρωπότητα - Υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης; (βίντεο)

Το φονικότερο όπλο που έχει δημιουργήσει ποτέ η ανθρωπότητα έχει κάνει τους πάντες να αισθάνονται λίγο παρανοϊκοί. Υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης αν χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα; Πλέον δεν θα χρειάζεται να μαντέψουμε.

Νέο πρόγραμμα που δημιούργησε Γερμανός μηχανικός θα επιτρέπει στους ανθρώπους να σχεδιάζουν πυρηνικά χτυπήματα σε όλο τον κόσμο και να παρακολουθούν τις συνέπειες, σύμφωνα με το Motherboard.

Ο Ιβάν Στεπάνοφ, προγραμματιστής του Προσομοιωτή Πυρηνικού Πολέμου, δήλωσε ότι το σχέδιο είχε στόχο «να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχουν για την κοινωνία μας τα πυρηνικά όπλα» σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα που ξεκίνησε ως video game θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020.

«Είναι μια ρεαλιστική διαδραστική προσομοίωση και οπτικοποίηση για πυρηνικές συγκρούσεις που εστιάζει στις ανθρωπιστικές συνέπειες. Τεχνικά δεν είναι παιχνίδι καθώς δεν υπάρχει κάποιος στόχος και επιβράβευση. Αντίθετα, είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό κουτί όπου έχεις την ελευθερία να στήσεις και να ξαναπαίξεις όποιο σενάριο σύγκρουσης θέλεις» εξήγησε.

Ο προσομοιωτής θα δείχνει μία διαδραστική 3D απεικόνιση της Γης, όπου θα μπορείς να σχεδιάζεις κάποιο πυρηνικό χτύπημα, να επιλέγεις το σημείο εκτόξευσης και να στοχεύεις, να προσαρμόζεις το μέγεθος της έκρηξης και να βλέπεις τον αριθμό των άμεσων απωλειών από την έκρηξη και αργότερα τα θύματα από την έκθεση στην ακτινοβολία.

Θα δείχνει επίσης τεράστια σύννεφα καπνού, να γεμίζουν την ατμόσφαιρα μετά την έκρηξη της πυρηνικής κεφαλής.

https://youtu.be/55x11a0aKtY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ