Κόσμος

Ποια καύση νεκρών! Στην Αμερική θα τους κάνουν κομπόστα!

Κι ενώ στην χώρα μας έχει επανέλθει εκ νέου το ζήτημα της καύσης των νεκρών, στις ΗΠΑ η κατάσταση ξεφεύγει με αφορμή πάντα την οικολογία!

Η πρώτη εγκατάσταση ανθρώπινης κομποστοποίησης του κόσμου έρχεται στο Σιάτλ το 2021!! Σε μια κίνηση που χαιρετίστηκε ως θετικό βήμα από τους περιβαλλοντολόγους, η Ουάσινγκτον έγινε η πρώτη αμερικάνικη πολιτεία που νομιμοποίησε την κομποστοποίηση ανθρώπινων σωμάτων τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Και τώρα, το Evergreen State θα φιλοξενήσει την πρώτη ανθρωπιστική εγκατάσταση κομποστοποίησης του κόσμου το 2021 χάρη στην Katrina Spade, ιδρυτή και διευθύνουσα σύμβουλο της Recompose, αφού η νομοθεσία που βοήθησε να τεθεί σε εφαρμογή θα τεθεί σε ισχύ το Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Spade ίδρυσε την εταιρεία με στόχο να προσφέρει "φυσική οργανική αναγωγή στο κοινό", ένα σύστημα που μετατρέπει τα ανθρώπινα υπολείμματα στο χώμα ως εναλλακτική λύση στην αποτέφρωση ή την ταφή.

Η ιστοσελίδα του Recompose εξηγεί τα... οφέλη της φυσικής βιολογικής μείωσης:

"Μετατρέποντας τα ανθρώπινα υπολείμματα στο έδαφος, ελαχιστοποιούμε τα απόβλητα, αποφεύγουμε τα ρυπογόνα υπόγεια ύδατα με ρευστά  και εμποδίζουμε τις εκπομπές CO2 από την καύση και από την κατασκευή των κιβωτίων, των κεφαλών και των τάφων. Επιτρέποντας στις οργανικές διεργασίες να μεταμορφώνουν το σώμα μας και εκείνα των αγαπημένων μας σε μια χρήσιμη τροποποίηση εδάφους, συμβάλλουμε στην ενίσχυση της σχέσης μας με τους φυσικούς κύκλους εμπλουτίζοντας παράλληλα τη γη ".

Η Spade είπε σε μια εκδήλωση σε κοινό, αποτελούμενο από επενδυτές, γιατρούς, αρχιτέκτονες, διευθυντές γραφείων τελετών, νομοθέτες και δικηγόρους:

"Είστε όλοι μέλη της επανάστασης του θανάτου."

Σύφωνα με τους ....ειδικούς η διαδικασία θα αποδώσει περίπου ένα κυβικό μέτρο εδάφους ανά άτομο.
Ενώ η Recompose δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, η εταιρεία στοχεύει σε μια τιμή αξίας 5.500 δολαρίων για τις υπηρεσίες φυσικής μείωσης των οργανικών ενώ μια πράσινη ταφή στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται σε περίπου $ 6.000, η ​​καύση μπορεί να κυμανθεί από $ 1.000 έως $ 7.000 και μια συμβατική ταφή σε ένα νεκροταφείο μπορεί να σας κοστίσει τουλάχιστον $ 8.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...