Πολιτική

Παυλόπουλος: Δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Προεδρικό Μέγαρο έθεσε το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Επικαλούμενος τις κοινές αρχές και αξίες Ελλάδας-Σερβίας σε πολλά θέματα Πολιτισμού ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο δίκαιο αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε, επίσης τον Σέρβο Πρόεδρο διότι η χώρα του, και ο ίδιος προσωπικά, στηρίζουν την Ελλάδα, απέναντι στην απαράδεκτη τακτική του Βρετανικού Μουσείου που εξακολουθεί να ανέχεται και να συγκαλύπτει, ως κοινός κλεπταποδόχος, το έγκλημα κλοπής και πολιτιστικής ιεροσυλίας, που διέπραξε ο Έλγιν.
«Οι Έλληνες, πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση σημαίνει την δημιουργία μιας ομοσπονδιακού τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση οργάνωσης την Δημοκρατική Αρχή. Άρα μια Ομοσπονδία που θεμελιώνεται στις αρχές και τις αξίες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και του πλήρους σεβασμού των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Βούτσιτς: Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για την στήριξη στην Σερβία
«Έχουμε με την Ελλάδα πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Η Ελλάδα ήταν πάντοτε κοντά μας ακόμα και σε πολύ δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Σερβίας. Είμαστε ευγνώμονες γι αυτή την στήριξη στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές