Κόσμος

Πέθανε ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge στα 34 του (βίντεο)

O Pete Frates, η έμπνευση πίσω από το ALS Ice Bucket Challenge, πέθανε στην ηλικία των 34 ετών μετά από μια ηρωική μάχη με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.

Ήταν 2012, όταν ο ντόπιος και πρώην αστέρας του μπέηζμπολ στο Κολλέγιο της Βοστώνης, ο Frates, ήταν 27 ετών και είχε διαγνωστεί με ALS (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), η οποία είναι επίσης γνωστή ως νόσο του Lou Gherig.

Η ασθένεια σκοτώνει προοδευτικά κύτταρα εγκεφάλου που ελέγχουν τις μυϊκές λειτουργίες και τα θύματα της νόσου χάνουν τελικά την ικανότητά τους να μασούν, να καταπιούν και να αναπνέουν.

Η αιτία της είναι άγνωστη στις περισσότερες περιπτώσεις και επί του παρόντος δεν έχει υπάρχει κάποια θεραπεία.

https://twitter.com/BostonCollege/status/1204111255121747968

​Το Ice Bucket Challenge, μερικές φορές ονομάζεται ALS Ice Bucket Challenge, είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει την αναποδογύριση ενός κουβά με παγωμένο νερό στο κεφάλι κάποιου για την προώθηση της ευαισθητοποίησης της νόσου αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) και να ενθαρρύνουν τις δωρεές για την έρευνα. Έχει γίνει viral στα μέσα του 2014.

https://youtu.be/9OJ7nKC0YwM

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, πολιτικών και αθλητικών αστέρων, έφτιαξαν βίντεο στα οποία έριχαν το παγωμένο νερό στο κεφάλι τους, προσκαλώντας κι άλλους να το επαναλάβουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

https://youtu.be/qgqsgXSJ7g8

Τo Ice Bucket Challenge έγινε ευρέως διαδεδομένο και βοήθησε στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γύρω από τη συγκεκριμένη ασθένεια αλλά και στη συγκέντρωση χρημάτων για την συνέχιση των ιατρικών ερευνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ