Αρχείο

Ξεκίνησε η αποστολή οπλισμού από την Τουρκία: Πλοία κατευθύνονται προς το λιμάνι της Μισράτα - Σε συναγερμό οι δυνάμεις του Χαφτάρ


Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών όπλων προς τους ισλαμιστές του GNA. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις εικόνες που μας μεταδίδει ο Aegeanhawk, ο οποίος έχει καλή πληροφόρηση.  

Σύμφωνα με post στο λογαριασμό του, το φορτηγό πλοίο Comoros, απέπλευσε από το τουρκικό λιμάνι του Nemrut, με κατεύθυνση την Μισράτα της Τρίπολης!

Μάλιστα όπως αναφέρει, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν και πλοία από το Τσεσμέ, όμως λόγω καιρικών συνθηκών κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. 

Η είδηση επιβεβαιώνει την σημερινή αποκάλυψη Πενταπόσταγμα, όπου γράφαμε πως οι μυστικές υπηρεσίες του στρατηγού Χαφτάρ, οι οποίες συνεργάζονται πάρα πολύ στενά με Ισραηλινούς, Η.Α.Ε. και  Αίγυπτο, αναφέρουν “ ότι αυτήν την στιγμή τουρκικά πολεμικά πλοία έμφορτα με πολεμικό εξοπλισμό ετοιμάζονται για το απόπλου τους από τουρκικά λιμάνια για τις πόλεις Μισράτα και Τρίπολη.

Επίσης περίπου πέντε εμπορικά πλοία φέρονται να πλέουν με ρότα στις ίδιες πόλεις. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ, θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Επίσης οι ίδιες υπηρεσίες  προειδοποιούν ότι όλα τα εμπορικά πλοία και αεροσκάφη που μεταφέρουν τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμού προς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που κατέχει η κυβέρνηση της Τρίπολης, αποτελούν στόχο της αεροπορίας και του ναυτικού του LNA. Πρόκειται για την τελευταία δημόσια προειδοποίηση για το θέμα αυτό”.

Το ίδιο λιβυκό ΜΜΕ τονίζει  ότι έχουν έρθει σε γνώση των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ έγκυρες πληροφορίες, ότι τα τουρκικά όπλα και πυρομαχικά τοποθετούνται σε αποθήκες εμπορικών επιχειρήσεωνκαι σε σπίτια μέσα σε οικισμούς στην περιοχή Bmdnah της Μισουράτα, η οποία είναι η βιομηχανική πλευρά της πόλης.
https://twitter.com/AegeanHawk/status/1205877807856963585?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/YorukIsik/status/1205848622786654209?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...