Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Brexit μέχρι τις 31 Γενάρη χωρίς "αν", "αλλά" και "ίσως"


Πανέτοιμος να προχωρήσει στο Brexit με την ισχυρή εντολή του βρετανικού λαού δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής, στην πρώτη του ομιλία μετά τον θρίαμβό του στις εκλογές της χώρας του.

Μιλώντας στο κοινό των υποστηρικτών των Τόρις που τον καταχειροκρότησαν, ο Βρετανός πρωθυπουργός τους συνεχάρη επειδή βοήθησαν να αποκτήσει το κόμμα τους τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του από τη δεκαετία του '80. «Τα καταφέραμε» είπε με θριαμβευτικό ύφος ο Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ότι η χώρα θα μπορέσει τώρα να «φέρει εις πέρας το Brexit», που πλέον είναι η «αδιάψευστη, αδιαμφισβήτητη» απόφαση του βρετανικού λαού.

Όπως τόνισε ο Τζόνσον, το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών βάζει τέλος στην απειλή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα έστειλε μήνυμα και σε έναν διάσημο ακτιβιστή κατά του Brexit, ο οποίος διαδηλώνει καθημερινά στο Ουέστμινστερ, ότι έφτασε η ώρα να... αφήσει κάτω το μεγάφωνό του. Όπως υπογράμμισε, το Brexit θα έχει γίνει μέχρι τις 31 Γενάρη «χωρίς αν, αλλά και ίσως».

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του που ψήφισαν για πρώτη φορά Συντηρητικούς, ο Μπόρις Τζόνσον τους ευχαρίστηαε και ανέφερε με συγκίνηση ότι δεν θα θεωρήσει ποτέ δεδομένη την στήριξή τους.
https://twitter.com/BBCBreaking/status/1205389418741157888?ref_src=twsrc%5Etfw
«Ας ξεμπερδεύουμε με το Brexit, αλλά πρώτα φίλοι μου ας φάμε πρωινό» είπε χαμογελαστός ο πληθωρικός πολιτικός, κλείνοντας την ομιλία του, μετά από μια αναμφίβολα επεισοδιακή βραδιά.
https://twitter.com/BBCNews/status/1205390581431554049?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...