Κόσμος

Θρήνος στη Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν 6 πτώματα από το ηφαίστειο

Τα πτώματα έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε την Παρασευή ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν τα πτώματα από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο (πλοίο) HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Η έκρηξη έγινε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ να παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι αν και θεωρείται βέβαιο πώς είναι νεκροί.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου τέμνονται οι τεκτονικές πλάκες της Αυστραλίας και του Ειρηνικού, καταγράφονται έως και 15.000 σεισμικές δονήσεις τον χρόνο και ισχυρή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το 1953, η πτώση ξεραμένης λάβας από το όρος Ρουαπέγιου, στο Βόρειο Νησί, είχε εκτροχιάσει τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 151 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...