ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο συνέλαβε πλήρωμα πλοίου στην Αραβική θάλασσα- Βρήκαν μεγάλη ποσότητα όπλων

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε πως προχώρησε στη σύλληψη μελών ενός πλοίου που μετέφερε μεγάλη ποσότητα όπλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, η σύλληψη έγινε στις 25 Νοεμβρίου, σε ένα μικρό πλοίο που μετέφερε τα όπλα και τα οποία υποστηρίζει πως ήταν Ιρανικής προέλευσης. Θεωρούν πως η τοποθεσία όπου έγινε η σύλληψη του πλοίου, υποδεικνύει πως το φορτίο προοριζόταν για τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

«Η προκαταρκτική έρευνα υποδεικνύει πως αυτά τα τμήματα προηγμένων πυραύλων είναι ιρανικής προέλευσης», ανέφερε ο Σον Ρόμπερτσον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλοίο δεν είχε σημαία και η επιβίβαση των Αμερικανών στρατιωτικών σε αυτό έγινε σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από τη μια και το Ιράν από την άλλη δεν σταματά να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ειδικά στα ύδατα της Μέσης Ανατολής. Η Ισλαμική Δημοκρατία τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικών αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων από πέρυσι. Η Ουάσινγκτον αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...