Κόσμος

Ζαρίφ για πυρηνική συμφωνία Ιράν: Οι χώρες της Ε.Ε. να μην υποκύπτουν στον εκφοβισμό των ΗΠΑ

Την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αράγκι επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν ψάχνει να εγκαταλείψει την πυρηνική συμφωνία του 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Ζαβάντ Ζαρίφ κάλεσε τους της χώρες της Ευρώπης που υπογράφουν την πυρηνική συμφωνία να «ασκήσουν την κυριαρχία τους αντί να υποκλίνονται στον εκφοβισμό των ΗΠΑ».

Σε tweet του ο Ζαρίφ αναφέρθηκε στις χώρες που υπογράφουν πρόσφατη επιστολή στον γενικό γραμματέας του ΟΗΕ την οποία χαρακτήρισε «ένα απεγνωσμένο ψέμα για να καλύψουν την άθλια ανικανότητά τους για να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις με βάση τη συμφωνία».
Η δήλωση έρχεται μετά την επιβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αράγκι ότι η Τεχεράνη δεν αναζητά να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.

https://twitter.com/JZarif/status/1202554296463740933?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1202554296463740933&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Fkosmos%2F201912055489457-zarif-pyriniki-symfonia-iran-ee-ypokyptoun-ekfovismo-hpa%2F

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να επιστρέψει στην τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία εφόσον αρθούν οι κυρώσεις.

Από τον Μάιο το Ιράν αναστέλλει τμήμα των υποχρεώσεών του κάθε 60 ημέρες απαντώντας στη μονομερή ενέργεια της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από τη συμφωνία και να πιέσει με ανανεωμένες κυρώσεις.

Οι υπόλοιπες πλευρές που συμμετείχαν στη συμφωνία επιχείρησαν να βρουν έναν μηχανισμό για να κρατήσουν ζωντανή τη συμφωνία, με το Ιράν να διαμαρτύρεται ότι αυτές οι προσπάθειες δεν λειτουργούσαν αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...