Κόσμος

Ξεκινάει η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη: Τέθηκαν σε συναγερμό οι SAS-SAT - Έφθασαν Κατεχόμενα τα UAV Bayraktar


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ένταση σε Κύπρο, Λιβύη και Αιγαίο ετοιμάζει η Άγκυρα. Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι ιδαίτερα κρίσιμες.

Η Άγκυρα και επίσημα ετοιμάζει στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας, καθώς από την μία στέλνει UAV στα Κατεχόμενα και από την άλλη, οι Τουρκικές ΕΔ είναι σε ετοιμότητα για την Λιβύη.

Το ΠΝ έχει πάρει ρητές εντολές για το τι θα πράξει, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν ασκήσεις σε τοποθεσίες που αμφισβητεί η Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των γειτόνων, οι διαδικασίες για την μεταφορά τουρκικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει. Η Κυβέρνηση ζήτησε από τους Στρατηγούς να είναι σε ετοιμότητα, ενώ στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως η αποστολή στρατευμάτων είναι θέμα χρόνου!

Θωρακισμένα οχήματα, UAV και ειδικές δυνάμεις, όπως SAT και SAS ετοιμάζονται να μεταφερθούν στη Λιβύη. Επιπλέον, μεταφορικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα έχουν επίσης ειδοποιηθεί να είναι σε ετοιμότητα, με σκοπό να απογειωθούν και να κατευθυνθούν προς την Μισράτα της Λιβύης!

Πολεμικές προετοιμασίες με λίγα λόγια από την Τουρκία. Ταυτόχρονα, UAV που σταθμεύουν στο Ντάλαμαν, απογειώθηκαν για το αεροδρόμιο Gecitkale των Κατεχομένων,

Bayraktar TB2 τύπου UAV ξεκίνησαν την αποστολή τους στις 05.00 τα ξημερώματα και όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, θα πετάξουν για πέντε ώρες στην Α. Μεσόγειο και εν συνεχεία θα προσγειωθούν στο Gecitkale.

Είναι έτοιμη η Αθήνα; Όλα δείχνουν κρίση, όποιος πιστεύει το αντίθετο, τότε κάνει λάθος, ή δεν βλέπει τα γεγονότα!

https://twitter.com/yenisafak/status/1206423705280274439?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/pentapostagma/status/1206466986789740545?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_A/status/1206469618568708096?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/takvim/status/1206482447225032705?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές