Ελληνοτουρκικά

Κάνει πίσω το Μαξίμου: Ο σχεδιασμός των MOE με την Τουρκία θα συνεχιστεί κανονικά - Απίστευτη ανατροπή εν μέσω κρίσης

Ανατροπή με την απόφαση της κυβέρνησης για "πάγωμα" των ΜΟΕ με την Τουρκία, εν μέσω κλιμακούμενης κρίσης. Αφού οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για διακοπή του σχεδιασμού, το Μαξίμου κάνει πίσω και δηλώνει πως ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζεται κανονικά.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η "Καθημερινή", διευκρινίζοντας ότι ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα θα συνεχιστεί κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται η πηγή της αρχικής διαρροής. Θεωρούν ότι αυτή βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας, όχι όμως σε επίπεδο υπουργού αλλά σε επίπεδο υπηρεσιακού παράγοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική διαρροή, η οποία μεταδόθηκε και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μια απόφαση που, όπως αναφερόταν, πάρθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη, συνάντηση που θα έχει αύριο (04.12.2019) στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ