Αφρική

Eπίσημο αίτημα Τρίπολης σε Ερντογάν: «Στείλε στρατιωτικές ενισχύσεις»! - Επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη. Η παράνομη Κυβέρνηση της Τρίπολης ζήτησε πριν από λίγο στρατιωτική βοήθεια από τον Ερντογάν, όπως αναφέρουν ΜΜΕ που στηρίζουν τον Σάραζ.

Έτσι η Τουρκία μπαίνει και επίσημα στον πόλεμο της Λιβύης. Η Άγκυρα σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει ήδη μεταφορικά αεροπλάνα, πολεμικά πλοία και ειδικές στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες θα σταλούν εντός των επόμενων ωρών στην Μισράτα. 

Από που θα περάσουν όμως τα πλοία και τα αεροπλάνα; Μα από την Ελλάδα φυσικά. Η χώρα μας μπαίνει και αυτή εμμέσως στο πόλεμο, καθώς καλείται να προστατέψει και τον LNA και τα συμφέροντά της στην περιοχή!

Γι'αυτό τον λόγο ο Σίσι νωρίτερα έστειλε εσπευσμένα ενισχύσεις στον Χαφτάρ, καθώς γνώριζε τις κινήσεις του Ερντογάν.

Για άλλη μια φορά το Πενταπόσταγμα βρίσκεται μπροστά από όλα τα ΜΜΕ, καθώς όχι μόνο ασχολούμαστε με το ζήτημα εδώ και ένα χρόνο, αλλά είχαμε αναφέρει πρώτοι ότι οι Τούρκοι πριν λίγα 24ωρα είχαν στείλει άτυπα τους πρώτους στρατιώτες στη Τρίπολη.

Τι γράφαμε:

Ξεκίνησε η μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για την υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων της Τρίπολης υπό την ηγεσία του Φαγέζ αλ Σαράζ. Σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, στρατιωτικός εξοπλισμός στάλθηκε από την Τουρκία στη Λιβύη, καθώς και αριθμός λεγόμενων «συμβούλων» για την προστασία στρατηγικών παραγόντων.  

Αυτά για μην γράφουν διάφορα περιθωριακά site του clopy paste ότι επιβεβαιώνονται.

https://twitter.com/libyaalahrartv/status/1207637122699710464?ref_src=twsrc%5Etfw

 
https://twitter.com/Lyobserver/status/1207637536954294274?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/pentapostagma/status/1207646370217234433?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ