Εθνικά θέματα

Έντονη κινητικότητα: Πάει Έβρο ο Παναγιωτόπουλος - Συγκαλεί σύσκεψη με τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων σήμερα (upd)


Ανανέωση 13:42

Ο Υπουργός ΕΘνικής Άμυνας θα βρεθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ».

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το ΕΦ 1 στις Καστανιές Έβρου, αναφέρει το e-evros.gr

Να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο σκοπός της επίσκεψής του, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στον Έβρο καθώς την περασμένη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποίησε επίσκεψη στη νήσο Σαμοθράκη και στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Δ΄ ΣΣ.

Όπως επίσης το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε στον Έβρο και επιθεώρησε τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

 

Αρχικό κείμενο 13:11

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στο Πεντάγωνο.

Όπως είναι λογικό, η κρίσιμη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά έχει σημάνει συναγερμό στις ΕΔ. Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις σε Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ αναμένεται σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Ερντογάν να στείλουν ερευνητικό πλοίο ανάμεσα σε Κρήτη-Λιβύη.

Το Πεντάγωνο έχει ήδη καταρτίσει τα σχέδιά του. Οι εντολές της Κυβέρνησης προς τη στρατιωτική ηγεσία είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται προετοιμασμένες ώστε να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά αν χρειαστεί και να παρέμβουν σε περίπτωση προσπάθειας επιβουλής της Εθνικής Κυριαρχίας.

Μέσα στην ημέρα και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Αρχηγών, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη, αυτή τη φορά υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαλεί το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ), όπως αναφέρει ο Ηλίας Προύφας για το kranosgr.blogspot.com.
https://twitter.com/pentapostagma/status/1207624589863505921?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...