Κόσμος

Δικηγόρος Ασάνζ: Η Βρετανία ίσως αρνηθεί την έκδοση στις ΗΠΑ


Η υπόθεση της τακτικής κατασκοπείας προς το συμφέρον των αμερικανικών αρχών ίσως ενθαρρύνει το Ηνωμένο Βασίλειο να αρνηθεί την έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, δήλωσε ο δικηγόρος Έτορ Μαρτίνεθ, που συντονίζει στην Ισπανία την άμυνα του Ασάνζ.

«Η ποινική έρευνα που ξεκίνησε στην Ισπανία είναι πολύ σχετική καθώς δείχνει ότι ο κ. Ασάνζ και οι δικηγόροι του ήταν θύματα κατασκοπείας από τις αμερικανικές αρχές στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να τον εκδώσει στη χώρα όπου δεν γίνονται σεβαστές οι ελάχιστες νομικές εγγυήσεις» ανέφερε.

Ο δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ υποστήριξε ότι το ισπανικό δικαστήριο ξεκίνησε ποινική έρευνα κατά της ισπανικής εταιρείας ασφαλείας που εργαζόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την υπόθεση, αυτή η εταιρεία φέρεται ότι δούλευε για τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, εγκαθιστώντας μικρόφωνα στους πυροσβεστήρες μέσα στην πρεσβεία, αλλάζοντας τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης με κάμερες που διαθέτουν μικρόφωνα και καταγράφουν συνομιλίες, κρατούσαν αντίγραφα ταυτότητας όλων των επισκεπτών και κάποιες φορές είχαν πρόσβαση στο περιεχόμενο των συσκευών των επισκεπτών για να διαχειριστούν τα δεδομένα που λάμβαναν» εξήγησε.

Τον Ιούλιο, τα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι η ισπανική εταιρεία Undercover Global S. L., που παρείχε ασφάλεια για την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 έως το 2018, είχε συγκεντρώσει κάθε πιθανή πληροφορία για τον Ασάνζ, τους δικηγόρους του και τους βοηθούς, 24 ώρες το 24ωρο όσο βρισκόταν στην πρεσβεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...