Εθνικά θέματα

Γερμανία: Στέλνει 55 φορτηγά με υλικοτεχνική βοήθεια αξίας 1,56 εκατ. ευρώ για τους μετανάστες στην Ελλάδα

Η Γερμανία στέλνει βοήθεια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα, συνολικά 55 φορτηγά, με υλικό αξίας 1,56 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κρεβάτια, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και άλλα, για τους πρόσφυγες και μετανάστες ενόψει του χειμώνα. Συνολικά 10.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από αυτή τη βοήθεια, ενώ η αποστολή του υλικού έγινε μετά τη δέσμευση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα για το προσφυγικό, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας.

«Η συνεργασία Ελλάδας- Γερμανίας φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά αυτή η συνεργασία δεν εξαντλείται σήμερα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, για την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας για τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε παράλληλα τη σημασία να πετύχει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

«Θέλουμε καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία για το προσφυγικό»
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θέλει- όχι δεν μπορεί- να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει ριζικά τα παράνομα δίκτυα διακινητών. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι στο πώς η Τουρκία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Θα θέλαμε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών Ελλάδας (Λιμενικό, Αστυνομία)-Τουρκίας (Λιμενικό, Στρατοχωροφυλακή), αλλά η απόδοση των τουρκικών υπηρεσιών είναι μειωμένη, σε σχέση με αυτή που θα μπορούσε να είναι», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα για τη συμφωνία με τη Λιβύη
Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης- όταν ρωτήθηκε σχετικά- σημείωσε την πλήρη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, στο ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης. Συμπλήρωσε όμως ότι προς το συμφέρον όλων θα ήταν τα δύο θέματα- επέκταση της τουρκικής ΑΟΖ και μεταναστευτικό- να παραμείνουν ξεχωριστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...