Κόσμος

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικούς άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι

Ένας άνδρας απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς το πρωί της Παρασκευής, στη συνοικία Λα Ντεφάνς του Παρισιού. "Θα σας σκοτώσω" ανέφερες χαρακτηριστικά.

Αστυνομικοί σήμερα πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που τους απειλούσε με ένα μαχαίρι στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού Λα Ντεφάνς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ένας φρουρός ασφαλείας ειδοποίησε την αστυνομία για την παρουσία ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι στην Πλατεία Λα Ντεφάνς.

Ο ύποπτος έτρεξε προς την κατεύθυνση τριών αστυνομικών, που είχαν σπεύσει στην περιοχή για να ελέγξουν την κατάσταση, κραδαίνοντας το μαχαίρι και φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω», είπαν οι ίδιες πηγές.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν επτά φορές με δύο από τις σφαίρες να χτυπούν τον άνδρα στο στήθος και στον μηρό. Ο άνδρας δεν έφερε πάνω του προσωπικά έγγραφα ενώ οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

https://twitter.com/prefpolice/status/1205425014142623744

Στις 3 Οκτωβρίου, ένα παρόμοιο περιστατικό, ξανά στο Παρίσι, αφαίρεσε τη ζωή τεσσάρων αστυνομικών. Μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, οι αστυνομικοί, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, ο οποίος στην συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. «Ανακοινώνουμε με λύπη τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Τρεις αστυνομικοί και ένα διοικητικό στέλεχος», είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετς. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ο φερόμενος δράστης είναι ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών». Ο δράστης «δεν είχε ποτέ εκδηλώσει δυσκολίες στην συμπεριφορά του», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o δράστης είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BFMTV, ο 45χρονος είχε ασπαστεί το Ισλάμ εδώ και 18 μήνες. Από την πλευρά του, εντούτοις, ο Ζαν Μαρκ Μπαιγιέ, ηγετικό στέλεχος της συνδικαλιστικής ένωσης των αστυνομικών, είχε περιγράψει το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια κι όχι τρομοκρατική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...