Πολιτική

«Βόμβες» Αγγελή στην προανακριτική για Novartis: Ο Παπαγγελόπουλος ανησυχεί γιατί ξέρει τι έχει κάνει

Ο Ιωάννης Αγγελής στην δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή, εξαπολύει "βόμβες" κατά του Παπαγγελόπουλου.

«Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξέρει την αλήθεια και ξέρει τι έχει κάνει γι’ αυτό ανησυχεί», τόνισε ο Ιωάννης Αγγελής στην δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή για τη Novartis.

Συγκεκριμένα εκτυλίχθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Θ. Πλεύρης: Τι σχέσεις είχατε με τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Ι. Αγγελής: Απο φιλικές έως ουδέτερες. Τον έβλεπα στο γραφείο του. Πίναμε καφέ, τον είχα επισκεφθεί και ως υπουργό. Είχα και γραφείο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, γιατί ήμουν υπεύθυννος για πληροφοριακά συστήματα. Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019. Μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος μου παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας.

Θ. Πλεύρης: Σας είχε χαρακτηρίσει ως αδάμαστο και αδέκαστο δικαστή. Μετά σας παρουσίασε ως φαιδρό πρόσωπο. Ποιος ο λόγος που στράφηκε εναντίον σας;

Ι. Αγγελής: Είναι ευνόητο ότι, όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι.

Θ. Πλεύρης: Γι’ αυτά που είπατε;

Ι. Αγγελής: Και γι’ αυτά που θα πω εδώ

Θ. Πλεύρης: Εκτιμάτε ότι θεωρεί πως θίγεται ο ίδιος με όσα λέτε;

Ι. Αγγελής: Είμαι απολύτως βέβαιος

Θ. Πλεύρης: Θέλει να υποβαθμιστούν οι καταγγελίες σας;

Ι. Αγγελής: Ναι

Θ. Πλεύρης: Γιατί ο Παπαγγελόπουλος ενοχλείται απο αυτά που εσείς λέτε και σας επιτέθηκε;

Ι. Αγγελής: Ανησυχεί, διότι ξέρει την αλήθεια και τι έχει κάνει

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι υπάρχει έγγραφο των Αμερικανών που αναφέρει πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση Novartis.

Για την κυρία Τουλουπάκη είπε: «Είπα της Τουλουπάκη “δείξε μου τη δικογραφία”. Υπήρχαν δέκα δικογραφίες για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Μου είπε η Τουλουπάκη πως υπάρχει βίντεο και πως ο Π. Πικραμένος πήρε δωράκι 100.000 ευρώ. Τη ρωτώ: το έχεις δει; Ναι μου λέει. Το έστειλες για απομαγνητοφώνηση; Όχι απαντά. Της ζήτησα να δω το βίντεο. Την επόμενη ημέρα μου λέει συγγνώμη αφορά άλλο πρόσωπο.

Μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες μίλησαν. Όσα έλεγαν οι προστατευόμενοι. Πως πήρε βαλίτσα μέσα στο Μαξίμου. Και της λέω για εμένα αυτό δεν είναι αρκετό. Αν τα πήρε άλλος, είναι σοβαρό στοιχείο αυτό; Η Τουλουπάκη μου είπε “για εμένα είναι αρκετό”. Τότε της είπα επειδή τα στοιχεία δεν επαρκούν θα προσφύγω για κατάχρηση εξουσίας. Αυτή δεν είναι ούτε καν ένδειξη για να ασκήσουμε ποινική δίωξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ σε ότι αφορά τον Μ. Σαλμά φέρεται να του είπε η Ε. Τουλουπάκη ότι επίτηδες μείωσε τις τιμές των φαρμάκων για να εκβιάσει τις εταιρείες και να τον δωροδοκήσουν. «Τη ρωτάω: Αυτό το ξέρεις να έγινε; Τίποτα δεν υπήρχε και για αυτό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...