Κόσμος

"Απλώνεται" στην Α.Μεσόγειο η Τουρκία: Στενή συνεργασία Άγκυρας-Χαμάς με προμήθειες όπλων - Πολεμικές δηλώσεις από τον ισραηλινό Α/ΓΕΕΔ

Να γιατί θέλει την “Γαλάζια πατρίδα” ο Ερντογάν στην Α.Μεσόγειο. Εκτός όλων των άλλων, σκοπεύει να αλλάξει και τον χάρτη της περιοχής μελλοντικά προς όφελος του, ξεκινώντας ένα δικής του εμπνεύσεως σχέδιο εξεγέρσεων: σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Λιβύη και όπου αλλού θελήσει στα Βαλκάνια, και ο νοών νοείτω.

Ισραηλινές πληροφορίες φέρουν την Χαμάς να έχει δημιουργήσει μια επίλεκτη δύναμη υποβρυχίων κομάντος, η οποία αποτελεί μια ισχυρή καταστρεπτική δύναμη, εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη από Ιρανούς και Τούρκους ειδικούς με επίκεντρο την Ιερουσαλήμ στην οποία στοχεύει η Τουρκία.

Αυτές οι δυνάμεις της Χαμάς, έχουν σκάψει υπόγειες σήραγγες για να εισέρχονται και να εξέρχονται από την Γάζα χωρίς να εντοπίζονται, ενώ έχουμε και λαθρεμπόριο όπλων ή συστατικών πυραύλων στον παράκτιο θύλακα, (πιθανότατα από την Τουρκία, η οποία από τα λιμάνια της μεταφέρει τα πάντα), αναφέρει ο Lenny Ben-David διευθυντής κέντρου τύπου της Ιερουσαλήμ και δημοσιογράφος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται στις βάσεις αυτές της Χαμάς, τονίζοντας την ύπαρξη και εγκαταστάσεων παραγωγής μη επανδρωμένων υποβρύχιων οχημάτων UUV, με την τεχνολογία αυτή φυσικά να έχει “μεταφερθεί” από κοντινή στην περιοχή, χώρα.

Τον Ιούνιο του 2018, ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν μια σήραγγα της Χαμάς στην ακτή της Γάζας, η οποία είχε βάθος τρία μέτρα στη Μεσόγειο. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού IDF εξήγησε ότι η σήραγγα επέτρεπε στους υποβρύχιους καταστροφείς της Χαμάς να υλοποιούν αποστολές εναντίον του Ισραήλ χωρίς να εντοπίζονται.

"Η Χαμάς έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην κατασκευή παρόμοιου τύπου σηράγγων", δήλωσε τότε αξιωματικός του ισραηλινού πολεμικού Ναυτικού.

"Θεωρούμε ότι οι η οργάνωση διαθέτει πολλές μπλε σήραγγες κάτω από την θάλασσα", τόνισε ο ίδιος.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα "έπληξαν πολλούς στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού εξοπλισμού και δύο σηράγγων", είχε ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019, οι Ισραηλινοί είχαν ανακοινώσει ότι είχαν κτυπήσει σε ένα "ευρύ φάσμα τρομοκρατικών στόχων της Χαμάς", συμπεριλαμβανομένης μιας ναυτικής βάσης, μιας σήραγγας και μιας μονάδας κατασκευής όπλων.

Στις 13 και 16 Νοεμβρίου 2019, τα πλοία του Ισραηλινού ναυτικού βομβάρδισαν επίσης μια βάση εκπαίδευσης Παλαιστινίων υποβρυχίων κομάντος της Χαμάς, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης και για αποθήκευση όπλων.

Εκτός από τους “βατράχους” της Χαμάς που χρησιμοποιούν υποθαλάσσιες σήραγγες για να εισέλθουν και να εξέλθουν από τη Γάζα, τέτοιες σήραγγες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως διαδρομές λαθρεμπορίου όπλων και πάσης φύσεως υλικού.

Οι Ισραηλινοί κομάντος έχουν εντοπίσει την δράση ακόμα και μίνι-υποβρυχίων, ενώ ο κίνδυνος της έναρξης επιδρομών εναντίον ισραηλινών στόχων, τόσο εντός όσο και εκτός ανοικτής θάλασσας δεν μπορεί να απορριφθεί.

«Η Τουρκία επιτρέπει σε ανώτερα μέλη της Χαμάς να καταστρώνουν από την Κωνσταντινούπολη επιθέσεις κατά του Ισραήλ, καθώς ο Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει το ρόλο του οικοδεσπότη των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης», υποστηρίζει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph.

Η εφημερίδα επικαλείται απομαγνητοφωνήσεις ανακρίσεων υπόπτων από την ισραηλινή αστυνομία, οι οποίες δείχνουν ότι τα στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη διευθύνουν ένοπλες επιχειρήσεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ενώ το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα για την δράση της Χαμάς, το Σαββατοκύριακο ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανιγιέ παρουσία του επικεφαλής της τουρκικής ΜΙΤ.

Τα σχέδια του Τούρκου προέδρου αφορούν τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ ενώ “απλώνονται” και πιο μακριά από εκεί φτάνοντας  στην Α.Μεσόγειο.

Παρέμβαση τώρα στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και Α.Μεσόγειο έκανε και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Κοτσαβί, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι: «Ο αριθμός των εχθρών του Ισραήλ είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μετώπων».

“Ενόψει των πολλαπλασιαστικών προκλήσεων, το Ισραήλ δεν έχει την πολυτέλεια να είναι ικανοποιημένο με το status quo της περιοχής, πρέπει να προσαρμοστεί και να καινοτομήσει”, τονίζει ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ στρατηγός Aviv Kochavi.

Μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων στο κεντρικό Ισραήλ, ο Α/ΓΕΕΔ της χώρας δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν σήμερα κινδύνους σε πολλαπλά μέτωπα σε καθημερινή βάση.

"Ο ισραηλινός στρατός είναι ένας από τους πιο ενεργούς στρατούς του κόσμου, αν όχι ο πιο ενεργός", είπε και συνέχισε λέγοντας "ο αριθμός των εχθρών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μετώπων".

Νομίζουμε ότι Τουρκία “δείχνουν” πρώτα οι Ισραηλινοί και μετά το Ιράν, ειδικά όσον αφορά τη Χαμάς και άλλες οργανώσεις που απειλούν την περιοχή ενδιαφέροντος αναφορικά με τον αγωγό East Med, που αποτελεί βασικό στόχο των Τούρκων και θέλουν να τον αποτρέψουν πάση θυσία, οι οποίοι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από την Ουάσιγκτον και το σχετικό νομοσχέδιο, θα μείνουν με την όρεξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...