Οικονομία

Αντιδράσεις για την επιβολή τέλους στα αλιευτικά σκάφη

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους αλιείς η επιβολή του τέλους σε αλιευτικά πλοία. Με τις διατάξεις του άρθρου 57 του φορολογικού νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων, επιβολή τέλους που ξεκινά από 100 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το μήκος των σκαφών.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Ξηραδάκης, εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας πικρία.

«Τελικά η μείωση φόρων που υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης, είναι η επιβολή ενός χαρατσιού στα αλιευτικά. Ανθρακας ο θησαυρός για τους ψαράδες αυτής της χώρας και της Μαγνησίας τελικά, που πίστεψαν τα παχιά λόγια και το ενδιαφέρον των βουλευτών για τους πτωχούς ψαράδες.

Ενας κλάδος που καταρρέει, όπως όλος ο πρωτογενής τομέας αυτής της χώρας, έρχονται οι χαρτογιακάδες της ΑΑΔΕ και ο Υπουργός της ανάπτυξης και τον δίνουν τη χαριστική βολή ή μάλλον τον βουλιάζουν στα νερά του Αιγαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τονίζει: «Σίγουρα θα τους θυμηθούν όμως, τους ψαράδες οι βουλευτές μας και η εκάστοτε κυβέρνηση σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, ναυαγίων, στο Μάτι και όπου χρειάστηκε να πάνε με τα καΐκια τους αφιλοκερδώς και πάντα με γνώμονα την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο τους που κινδυνεύει στη θάλασσα.

Αυτοί που όπως λένε όλοι άλλωστε, είναι οι φρουροί του Αιγαίου και των ακριτικών νησιών μας.

Οι βουλευτές μας, λοιπόν, ως συνήθως θα τρέξουν να τους συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί τους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για να παίξει στο δελτίο των 9 και μετά σιωπή για την επιβολή χαρατσιων με το έτσι θέλω ένα ωραίο πρωί!

Αυτή είναι λοιπόν η ανταμοιβή όλον αυτών των ανθρώπων της θάλασσας, η επιβολή τέλους ή αλλιώς ενός χαρατσιού, γιατί έχουν ένα καΐκι και δεν έχουν βαπόρι, όπως έχουν οι κολλητοί της κυβέρνησης εφοπλιστές».

Σφόδρα δυσαρεστημένος από την επιβολή του τέλους ο κ. Ξηραδάκης διερωτάται: «Τελικά κύριοι βουλευτές της Μαγνησίας ποιά είναι η άποψη σας και τι θα κάνετε ώστε να αρθεί αυτή η άδικη επιβολή του τέλους αλιευτικών πλοίων;».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...