Αφρική

Αναπτύχθηκαν Pantsir S1 στην Τρίπολη - Οι δυνάμεις του Χαφτάρ αναμένουν τα τουρκικά F-16 - Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ ζητάει ο Σαράζ

Πραγματικά είμαστε στην “κόψη του ξυραφιού” στην Λιβύη, αφού πριν λίγο ο εκπρόσωπος του LNA ανακοίνωσε ότι στην Μισράτα, οι τζιχαντιστές και οι λοιποί,  προετοιμάζουν το έδαφος για απόβαση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με μεγάλο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του Χαφτάρ αναπτύσσουν συστήματα Pantsir-S1, αναμένοντας τα τουρκικά αεροσκάφη F-16, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Τα Pantsir-S1 αναπτύχθηκαν από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην πρωτεύουσα της χώρας, στις περιοχές που καταλήφθηκαν πρόσφατα και αποτελεί ένα τρομερό όπλο όχι μόνο ενάντια στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης, αλλά και ενάντια στα τουρκικά μαχητικά F-16.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της μαζικής επίθεσης του στρατού του Χαφτάρ, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία σχεδίαζε να ξεκινήσει αεροπορική επίθεση, ωστόσο, λόγω πληροφοριών σχετικά με την μετακίνηση του ρωσικού α/α συστήματος Pantsir-S1, η ειδική επιχείρηση φέρεται να αναβλήθηκε, λόγω πιθανών απωλειών τουρκικών αεροσκαφών F-16.

Ο εκπρόσωπος Τύπου τώρα, του Λιβυκού στρατού, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή, ότι από χθες το βράδυ οι ισλαμικές πολιτοφυλακές της Μισράτα προετοιμάζουν το έδαφος για την τουρκική εισβολή, τονίζοντας: «Απορρίπτουμε την τουρκική εισβολή και θα την αντιμετωπίσουμε με βία», σημειώνοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να εισέλθει στη Λιβύη μέσω του λιμανιού της Μισράτα.

Ο Αλ Μισμάρι εξήγησε χρησιμοποιώντας ένα χάρτη, το πως θα προσπαθήσουν να εισέλθουν οι τουρκικές δυνάμεις στο λιμάνι και προς τα που θα κινηθούν, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι μετέφεραν στη Λιβύη τους τρομοκράτες του «ISIS» και της «Αλ Nusra» ως προπομπό του τουρκικού στρατού.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Η Τουρκία θα εισέλθει απευθείας με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς της στη μάχη».

Ο Al-Mismari δήλωσε για το τουρκικό σχέδιο: "μπορούμε να βομβαρδίσουμε τη Misurata αφού αποκαλύψαμε τους επικίνδυνους στόχους... Εντοπίσαμε στόχους που απειλούν την ασφάλεια της πόλης και ξένες πηγές μας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο".

Επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέστρεψαν περιοχή με αποθήκες που είχαν πυραύλους εναέριας άμυνας και ραντάρ αναγνώρισης στην Μισράτα». Ο Αλ Μισμάρι προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε χώρα «προσπαθήσει να εμποδίσει τον στρατό του Χαφτάρ να αποκτήσει τον έλεγχο της Τρίπολης θα το μετανιώσει».

Ο ίδιος ο στρατηγός επεσήμανε ότι ο Φαγέζ αλ Σαράζ ζήτησε από την Τουρκία να παρέμβει στη Λιβύη και αυτό "δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει το οχυρό του".

Η Τουρκία ευρίσκεται προ ετοιμασιών για πιθανή απόβαση στην Λιβύη, χωρίς εντολή του ΟΗΕ, ή μέσω κάποιας συμμαχίας, αλλά εκμεταλλευόμενη ένα χαρτί από τον “δήμαρχο” ουσιαστικά μιας στενής λωρίδας γης στην Τρίπολη της Λιβύης.

Αν δεν υπάρξει καμία χώρα στην Α.Μεσόγειο ή στον πλανήτη, η οποία να βάλει τέλος στον ανεξέλεγκτο σουλτάνο Ερντογάν, τότε θα είναι όλη η παγκόσμια κοινότητα πραγματικά άξια της μοίρα της.

GNA: Αίτημα για στρατιωτική βοήθεια σε πέντε χώρες

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ζήτησε σήμερα από πέντε «φίλες χώρες», ανάμεσα στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη σύναψη διμερών συμφωνιών ασφάλειας για να τη βοηθήσουν να απωθήσει την επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη.

Χθες η GNA ανακοίνωσε ότι «έθεσε σε εφαρμογή» τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που υπέγραψε πρόσφατα με την Τουρκία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο άμεση επέμβαση της Άγκυρας στη Λιβύη.

Σε επιστολές που απευθύνονται στους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Αλγερίας και της Τουρκίας, ο επικεφαλής της ΚΕΕ, Φάγεζ αλ-Σάρατζ, προτρέπει αυτές τις «φίλες χώρες να ενεργοποιήσουν τις συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας», σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Σκοπός είναι να «απωθηθεί η επίθεση κάθε οργάνωσης η οποία επιχειρεί εκτός της κρατικής νομιμότητας, προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη και να επιτευχθεί η σταθερότητα της Λιβύης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της GNA, που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ο Σάρατζ κάλεσε τις πέντε χώρες «να συνεργαστούν και να συντονιστούν» με την GNA στη μάχη κατά «των τρομοκρατικών οργανώσεων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...