Εσωτερική Ασφάλεια

Έρχονται προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και ΕΠΟΠ προανήγγειλε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νίκος Παναγιωτόπουλος:«Έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Άμυνας την Παρασκευή σε επίσκεψη του στον Έβρο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε στρατιωτικά φυλάκια στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Έχει εξαγγελθεί πρόσληψη Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και ΕΠΟΠ, στον αριθμό θα είναι μεταξύ 1.200 και 2.000, προκειμένου να στελεχώσουν και τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και να ρίξουν και τον μέσο όρο ηλικίας των επαγγελματιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι προσλήψεις έρχονται ως εναλλακτική της αύξησης της θητείας

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμεινε σε όσα είπε για τις προσλήψεις ΟΒΑ και ΕΠΟΠ και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο προτιμούμε από μία αύξηση της θητείας. Δηλαδή να έχουν οι στρατεύσιμοι το περιθώριο για άλλους επιπλέον δύο μήνες θητείας». panagiotopoulos3-1-1200x800

«Προτιμούμε Επαγγελματίες Οπλίτες, επιλεγμένους Οπλίτες, με κριτήρια που θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην προκήρυξη που θα “τρέξει”, έτσι ώστε να υπάρξει μια προστιθέμενη αξία και μια ποιοτική αναβάθμιση και του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη χρονιά που έρχεται».

Δεν μειώνεται ο προυπολογισμός του ΥΕΘΑ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι «είναι εντελώς ψευδές και αναληθές ότι ο προυπολογισμός του υπουργείου είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος» και παρέπεμψε «στα επίσημα μεγέθη του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους και του 2020». panagiotopoulos-2-1-1200x703

«Είναι κρίμα άνθρωποι που ανήκουν στο φάσμα των πολιτικών κομμάτων και αρθρώνουν δημόσιο λόγο, παρασύρονται από δημοσιεύματα – δεν ξέρω εάν αυτά είναι κακόβουλα ή απλώς κακά πληροφορημένα – για να προκαλούν εντυπώσεις ότι ο προϋπολογισμός για την ‘Αμυνα είναι μειωμένος. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος προφωνώς και στις σχετικές ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ