Κυβέρνηση

Στη Μαδρίτη απόψε ο Μητσοτάκης -Θα πάει στο γήπεδο με τον Σάντσεθ

Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται από απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στη Μαδρίτη είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο», αφού πέρα από τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, που είναι ο λόγος του ταξιδιού, θα παρακολουθήσει ένα ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά θα παραστεί και στη δεξίωση του βασιλιά Φελίπε, μεταξύ άλλων.

Το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από πρόσκληση του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του ΟΗΕ
Το πρωί της Δευτέρας (10:00 ώρα Ελλάδας), ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Στη συνέχεια (11:30 ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης, θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια. Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15:30 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Λονδίνο, για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο αυτής της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στο γεύμα που θα έχουν. Εξάλλου, από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ την Κυριακή ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα ζητήσει τη στήριξη του ΝΑΤΟ, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ