Κυβέρνηση

Μητσοτάκης: “Αν οι νέοι διοικητές νοσοκομείων είναι ανεπαρκείς θα αλλάξουν” – Διορίστηκαν οι πέντε πρώτοι

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των διορισμών των πέντε πρώτων διοικητών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της, ως προς την αποτελεσματικότητα τους.

Την ώρα που ο διορισμός των πέντε πρώτων διοικητών των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας έπαιρνε ΦΕΚ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε, αυτό που και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει εδώ και καιρό σε όλους τους τόνους: Ότι δηλαδή οι διοικητές των νοσοκομείων θα κριθούν με αυστηρά κριτήρια και δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις, ως προς την καταλληλότητά τους. Ο πρωθυπουργός, παραδέχθηκε πάντως για πρώτη φορά, ότι εντοπίστηκαν λάθη, τα οποία διορθώθηκαν, όμως, όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “το Βήμα”:

«Μια κυβέρνηση κρίνεται συνολικά. Κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Όπου, όμως, εντοπίστηκαν λάθη ή αστοχίες διορθώθηκαν: με δική μου εντολή 13 διοικητές νοσοκομείων πέρασαν ήδη από δεύτερο επίπεδο κρίσης και αντικαταστάθηκαν. Αλλά δεν πρόκειται να δεχθώ σε καμία περίπτωση ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει εκπτώσεις ως προς την καταλληλότητα των στελεχών του κρατικού μηχανισμού. Δεν σημαίνει ότι όλοι θα πετύχουν. Κάποιοι στην πορεία ενδεχομένως να φανούν ανεπαρκείς -και τότε θα επαναξιολογηθούν και ίσως και να αλλάξουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιοι είναι οι πρώτοι διοικητές που έλαβαν χαρτί διορισμού

Το “βαρύ” -κατά πως φαίνεται- χαρτί του διορισμού τους έλαβαν οι πρώτοι πέντε διοικητές, αλλά και ένας αναπληρωτής διοικητής, που ανέλαβαν ήδη καθήκοντα σε 5, από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για τους διοικητές των νοσοκομείων: “Λαϊκό”, Αντικαρκινικό "Άγιος Σάββας”, “Ασκληπιείο Βούλας”, Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς” και “Ευαγγελισμός”.

Συγκεκριμένα σε τρία ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν οι εξής αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

  • Λήξη της θητείας του Διοικητή του Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ΧΑΡΜΑΝΙΔΗ ΗΡΑΚΛΗ και διορισμός νέου Διοικητή, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ.
  • Λήξη της θητείας του Διοικητή στο ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ΔΕΝΔΡΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και διορισμός νέας Διοικήτριας, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΟΛΓΑΣ.
  • Λήξη της θητείας του Διοικητή στο Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, ΡΟΥΠΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και διορισμός νέου Διοικητή, ΠΛΕΜΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
  • Λήξη της θητείας της Αναπληρώτριας Διοικήτριας στο Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ, αρμοδιότητας 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ - ΚΩΝ/ΝΑΣ και διορισμός νέου Αναπληρωτή Διοικητή, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΟΥ.
  • Διορισμός Διοικητή στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ΜΠΟΥΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. (καθήκοντα Διοικητή, εκτελούσε μέχρι πρότινος η Υποδιοικήτρια)
  • Λήξη της θητείας της Διοικήτριας στο ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» αρμοδιότητας 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής, ΓΚΟΥΛΑΚΗ-ΜΗΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, και διορισμός νέου Διοικητή, ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευθούν σταδιακά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι διορισμοί και των υπόλοιπων νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ