Κόσμος

Μετανάστες έσκαψαν τούνελ για να μπουν στην Ουγγαρία - 44 συλληφθέντες

Η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακάλυψε δύο σήραγγες που χρησιμοποιούνταν από μετανάστες για να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία από τη Σερβία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκαν δύο σήραγγες κοντά στα νότια χωριά Asotthalom και Csikeria. 44 μετανάστες που πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει τα υπόγεια περάσματα για να γλιστρήσουν στη χώρα συνελήφθησαν στο Asotthalom, αναφέρει η Daily Mail.

"Αυτή τη φορά η αστυνομία ανακάλυψε δύο σήραγγες που σκάφτηκαν με το χέρι, χωρίς δομές υποστήριξης, απειλώντας τη ζωή εκείνων που τις χρησιμοποιούν", ανέφερε μια αστυνομική δήλωση.

Ο αστυνομικός κ. Jeno Szilassi-Horvath δήλωσε ότι ένας Σέρβος υπήκοος που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην εμπορία ανθρώπων είχε συλληφθεί μαζί με τους μετανάστες.

Η σήραγγα κοντά στο Asotthalom ήταν 36 μέτρα μήκος, πλάτος 50 εκατοστά, ύψος 60 εκατοστά, και σκαμμένη βαθιά 6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια χωρίς δοκούς στήριξης για να αποφευχθεί η κατάρρευση της. Η άλλη σήραγγα στο χωριό Csikeria είχε μήκος 22 μέτρα. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι κανένας μετανάστης δεν την είχε χρησιμοποιήσει για να περάσει στην Ουγγαρία.

Ο Szilassi-Horvath δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι συνοριακοί πράκτορες χρησιμοποιούν σαρωτές και drones για να αναζητήσουν άλλες σήραγγες κατά μήκος των ουγγρικών-σερβικών συνόρων.

"Ο αριθμός των μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία από τη Σερβία έχει αυξηθεί σημαντικά τον περασμένο μήνα", δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Gergely Gulyás κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το περιστατικό.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 600 άτομα ανακόπηκαν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία σε σύγκριση με περίπου 80 την ίδια εβδομάδα το 2018.

"Συνολικά 11.880 άτομα έχουν επιχειρήσει να εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία φέτος, με 2.418 από αυτές τις προσπάθειες έγιναν αυτό το μήνα", πρόσθεσε ο Γκούλας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ