Πατριαρχεία

Βαρθολαμαίος για ουκρανικό: Συγκινήθηκα με την επιστολή Ιερώνυμου-Αναμένομεν αναγνώριση κι από τις άλλες εκκλησίες (βίντεο)


“Συγκινήθηκα όταν διάβασα το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου" είπε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επιστολή Ιερώνυμου προς Επιφάνιο για την αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας. "Αναμένομεν την συνέχεια κι από άλλες αδελφές εκκλησίες, συνέχεια που σίγουρα θα έρθει" εξέφρασε την βεβαιότητα.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, στον Μέγας Εσπερινό της εορτής για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδριανουπόλεως.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία παραμένει επί 48 χρόνια κλειστή, πράγμα που αποτελεί αδικία, όπως τόνισε ο Πατριάρχης και παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον Πατριάρχη προσέφερε ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας, ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Ηγούμενος της Χάλκης και υπεύθυνος του Ναού. Η εικόνα αποτελεί καρπό του Εργαστηρίου Αγιογραφίας που λειτουργεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, υπό την επίβλεψη του Μοναχού Νικολάου Διονυσιάτη.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecumenicalpatriarchate%2Fvideos%2F454716848497553%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...