Εκκλησία

H ... 11η εντολή του αιρετικού Πάπα: Ου καταστρέψεις το περιβάλλον - Παίζει το παιχνίδι των ΜΚΟ

Ο Πάπας προτείνει νέα αμαρτία: δεν θα καταστρέφετε την αρμονία του περιβάλλοντος!
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι στα πρόθυρα να κηρύξει μια νέα αμαρτία και προτείνει την προσθήκη «οικολογικής αμαρτίας» στις διδασκαλίες της Εκκλησίας.

Ο Πάπας, ο οποίος έχει καταστήσει το περιβάλλον σημαντικό παράγοντα, δήλωσε ότι σκέφτεται να προσθέσει την κατηγορία της "οικολογικής αμαρτίας" στην επίσημη συλλογή διδασκαλιών της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Φραγκίσκος τόνισε επανειλημμένως τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος από την εκλογή του το 2013. Ειδικά η μακροσκελής εγκύκλιος, "Laudato Si," που δημοσιεύθηκε το 2015, αναφερόταν στο θέμα.

Στο έγγραφο αυτό, ονομάζει την υπερθέρμανση του πλανήτη μια μεγάλη απειλή για τη ζωή στον πλανήτη και ζήτησε μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Κατηγορούσε επίσης την παγκόσμια οικονομία της αγοράς για τη λεηλασία της γης εις βάρος των φτωχών και των μελλοντικών γενεών.

Το 2016, ο Πάπας πρόσθεσε τον περιβαλλοντισμό, ή "τη φροντίδα για την κοινή μας κατοικία", στα παραδοσιακά επτά έργα ελεημοσύνης της Καθολικής Εκκλησίας. Το πρόσθεσε επίσης στους μακαρισμούς, λέγοντας: "Ευλογημένοι είναι εκείνοι που προστατεύουν και φροντίζουν το κοινό μας σπίτι".

Την Παρασκευή, είπε ότι σκέφτεται να προχωρήσει περισσότερο. "Πρέπει να εισαγάγουμε - σκεφτόμαστε - στην κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας την αμαρτία ενάντια στην οικολογία, την οικολογική αμαρτία ενάντια στο κοινό σπίτι, επειδή είναι καθήκον», είπε ο παπάς σε ακροατήριο νομικών εμπειρογνωμόνων στο Βατικανό.

Σημείωσε ότι οι επίσκοποι από την περιοχή του Αμαζονίου που συναντήθηκαν στο Βατικανό τον Οκτώβριο είχαν ορίσει την οικολογική αμαρτία ως "ενέργεια ή παράλειψη κατά του Θεού, εναντίον των άλλων, της κοινότητας και του περιβάλλοντος. Πρόκειται για αμαρτία κατά των μελλοντικών γενεών και εκδηλώνεται στις πράξεις και τις συνήθειες της ρύπανσης και στην καταστροφή της αρμονίας του περιβάλλοντος ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...