Κόσμος

Προς κρίση σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Η Άγκυρα θα στείλει το έγγραφο της συμφωνίας με την Τρίπολη στον ΟΗΕ!


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Εκτός ελέγχου βρίσκονται τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία καθημερινά προκαλούν με τα δημοσιεύματά τους. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι τα συγκεκριμένα site και κανάλια, εκφράζουν τις απόψεις του Ρ. Ερντογάν, ο οποίος δίνει και απευθείας γραμμή για το τι θα γράψουν.

Μπορεί αρκετές φορές να προπαγανδίζουν, όμως σήμερα βγαίνουν σημαντικές ειδήσεις, οι οποίες πρέπει να μας προβληματίσουν.

Σίγουρα η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης δεν έχει νομική βάση. Πρώτα απ'όλα η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας. Όμως ο Ερντογάν με αυτή την κίνηση πρώτον θέλει να δηλώσει παρών στις εξελίξεις και δεύτερον και σημαντικότερον, βρίσκει ένα πάτημα για βρεθεί στη Λιβύη και με επίσημο τρόπο.

Το GNA το επόμενο διάστημα θα καλέσει την Άγκυρα στην περιοχή. Για παράδειγμα θα βρει την πρόφαση ότι απειλείται από τον Χαφτάρ και λόγω και της στρατιωτικής συμφωνίας με την Άγκυρα, ο Ερντογάν θα στείλει στην περιοχή το πολεμικό του ναυτικό.

Εκεί είναι το κρίσιμο στοιχείο και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα, η οποία θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσεις επαφές τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και σε στρατιωτικό με τον Χαφτάρ.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

Για καταστροφή της Συνθήκης των Σερβών κάνουν λόγο σήμερα οι Τούρκοι, με τον ναύαρχο ε.α. Cem Gürdeniz, ο οποίος είναι και σύμβουλος του Ερντογάν, να προχωράει σε μία αποκάλυψη βόμβα.

Η Τουρκία όπως αναφέρει ο Gürdeniz, θα στείλει τις επόμενες ημέρες την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης στον ΟΗΕ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η Τουρκία θα διεθνοποιήσει ένα διμερές γεγονός στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Θα ζητήσει από τον ΟΗΕ και από διεθνή δικαστήρια επίλυση του ζητήματος, ενώ θα φθάσει και στο σημείο να κάνει καταγγελία τις έρευνες της Ελλάδας στην Κρήτη.

Πρόκειται για μία προκλητική ανακοίνωση, η οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα τα αντανακλαστικά της ελληνικής διπλωματίας.

Επίσης ένα σημαντικό γεγονός είναι η αναφορά του στο Πακιστανικό ΠΝ. Όπως λέει ο ναύαρχος ε.α., Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ μπλόκαραν την χριστιανική ασπίδα στην Α. Μεσόγειο.

Πρόκειται για απίστευτες δηλώσεις, όπου πλέον κάνουν πασιφανές, ότι Τουρκία και Πακιστάν θα εντείνουν τις προκλήσεις τους στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ