Κόσμος

Τα ΗΑΕ στέλνουν εσπευσμένα στρατιωτικό οπλισμό στον Χαφτάρ - Πάει στο κοινοβούλιο την συμφωνία με την Τρίπολη ο Eρντογάν!


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Δημόσια τοποθέτηση έκανε ο Ρ. Τ. Ερντογάν πριν λίγο για την συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης. Σε ένα προκλητικό κρεσέντο, δήλωσε αρχικά ότι δεν θα αποσύρει τα πολεμικά πλοία και τα γεωτρύπανα από την Α.Μεσόγειο, ενώ ανέφερε πως η συμφωνία με την Λιβύη θα φέρει την ειρήνη! 

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έντονη κινητοποίηση κατά της Τουρκίας από Αίγυπτο-ΗΑΕ και LNA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o Eρντογάν:

«Δεν είναι δυνατό να αποκλείσουν μία χώρα με τα μεγαλύτερα θαλάσσια σύνορα στην Α. Μεσόγειο. Tο Φατίχ και το Γιαβούζ δεν θα αποσυρθούν από τις περιοχές που κάνουν έρευνες. Το ναυτικό μας βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.Ας μετατρέψουμε την ενέργεια σε έδαφος συνεργασίας και όχι σε μέσο σύγκρουσης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες διπλωματίας!Με την Λιβύη κάναμε τη συμφωνία μας. Τώρα άρχισαν να απειλούν την Λιβύη. Μετά η συμφωνία θα έρθει στο κοινοβούλιο μας και θα προχωρήσουμε το θέμα σε άλλη μορφή. Από τις γεωτρήσεις μας δεν θα έρθει σύγκρουση ή αίμα αλλά ειρήνη και ευημερία.»

Πρόκειται για άκρως προκλητικές δηλώσεις, την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι στόχος της Άγκυρας είναι η σύγκρουση στην περιοχή.

Όλα αυτά, την στιγμή που ο Χαφτάρ ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Τα ΗΑΕ έστειλαν τεράστιες ενισχύσεις για τον LNA.

Τα ΗΑΕ στηρίζουν απόλυτα τον Χαφτάρ, όπως και η Αίγυπτος. 'Οπως φαίνεται, πλέον όλοι ετοιμάζονται για την κάθοδο των Τούρκων στη Λιβύη. Η συμφωνία με την Τρίπολη αυτό το σκοπό είχε.

Ο Ερντογάν θα στείλει και στρατό και ναυτικό, πέρα από πράκτορες της ΜΙΤ και τα UAV που δραστηροποιούνται εδώ και καιρό στην περιοχή.

Ίσως γι'αυτό και ο Ν. Δένδιας πάει εσπευσμένα στην Αίγυπτο, διότι όλα δείχνουν πως η μάχη για τον έλεγχο της Α. Μεσογείου μόλις ξεκίνησε!

https://twitter.com/Vatan/status/1200751992446042119?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/dirilispostasi/status/1200750107228065792?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MiddleEastMnt/status/1200728233580347392?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ