Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται τα επεισόδια - Αστυνομικός προσπαθεί να χτυπήσει διαδηλωτές με μοτοσικλέτα - Βίντεο

Βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να οδηγεί εναντίον πλήθους διαδηλωτών με τη μοτοσικλέτα του, είδε το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν αστυνομικό, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να οδηγεί τη μηχανή του εναντίον πλήθους διαδηλωτών.

Την άμεση αντίδραση της αστυνομίας προκάλεσε το βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να οδηγεί εναντίον πλήθους διαδηλωτών με τη μοτοσικλέτα του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας του Χονγκ-Κονγκ, John Tse ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός που οδηγούσε μοτοσυκλέτα έχασε για λίγο την όρασή του γιατί οι διαδηλωτές του έριξαν σπρέι στα μάτια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του και να κινηθεί προς το πλήθος των διαδηλωτών στην πόλη Kwai Fong.

https://youtu.be/PhLm4bikYiA

Ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να διακρίνει που είναι οι συνάδελφοί του και που οι διαδηλωτές», δήλωσε ο John Tse, και ισχυρίστηκε ότι «οι διαδηλωτές του επιτέθηκαν με σφυριά και τον χτύπησαν στο κεφάλι».

Η αστυνομία πάντως έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό και σημείωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά το γεγονός.

«Οποιαδήποτε ενέργεια παραβιάζει τον εσωτερικό κανονισμό θα αντιμετωπιστεί με σοβατότητα», ανέφερε.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται λιγο μετά την δημοσιότητα που έλαβε ο θάνατος του Alex Chow Tsz-lok, ενός 22χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή από καρδιακή ανακοπή. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ-Κονγκ οι γιατροί εντόπισαν πολλαπλά τραύματα, μεταξύ αυτών και στον εγκέφαλο, μετά την πτώση του από τον τρίτο όροφο ενός πάρκινγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...