Μέση Ανατολή

Φουλάρει τις μηχανές το Ισραήλ: Στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα με τη Γάζα (βίντεο)

Κλιμακώνεται η ένταση στη μέση Ανατολή. Το Ισραήλ ετοιμάζεται να «απαντήσει» στις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Γάζα στέλνοντας τεθωρακισμένα στα σύνορα.

Σύννεφα πολέμου μαζεύονται στη Μέση Ανατολή με τους στρατούς και των δύο χωρών να βρίσκονται με το «δάχτυλο στη σκανδάλη». Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης φανερώνει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να στέλνουν τα τεθωρακισμένα τους, Merkava III και ΙV, στα σύνορα με τη Γάζα.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1194276598813483008

Το χρονικό της έντασης

Νωρίτερα σήμερα «μεγάλος» αριθμός ρουκετών εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς την επικράτεια του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός.

Εκπρόσωπός του ισραηλινού στρατού σημείωσε ότι το επιτελείο αναμένει πολυήμερες εχθροπραξίες.

«Εκτοξεύθηκε μεγάλος αριθμός ρουκετών προς το Ισραήλ» δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους και πρόσθεσε ότι γίνονται προετοιμασίες για «πολλές ημέρες» εχθροπραξιών.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε πολλές πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, καθώς και στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ, κατά τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επιβεβαίωσε μια πληροφορία που μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ.

Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών ακολούθησαν τη στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον ενός ανώτερου στελέχους των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, στο σπίτι του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ