Κυβέρνηση

Υπουργείο Υγείας: "Κυνήγι" για την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την έναρξη εντατικών ελέγχων ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης.

 

Μέτρα εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με στόχο να παταχθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης σημειώνοντας ότι στην περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση θα την πιστώνονται οι φαρμακευτικές, σύμφωνα με το ethnos.gr.

 

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στην ημερίδα «Clawback και φαρμακευτική δαπάνη», ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο ΕΟΠΠΥ έχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη χώρα και στην περίπτωση που διαπιστωθεί συνταγογράφηση θα ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες επιδημιολογικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

 

«Αλλιώς, θα αποζημιώνεται ο μέσος όρος της χρήσης ποσότητας φαρμάκων στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες ανά 100.000 κατοίκους. Η συμφωνία κυρίων η οποία θα έχουμε θα είναι η μείωση εντός τριετίας με αναλογικότητα των ποσών ή της ποσότητας φαρμακευτικής δαπάνης, εκεί που είναι πάνω από τον μέσο όρο, μέχρι τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...