Κόσμος

"Τρέμει" την ελληνο-ισραηλινή συμμαχία η Άγκυρα - Τουρκικά ΜΜΕ: "Ελλάδα & Ισραήλ θα παράσχουν βοήθεια στους Κούρδους του YPG"

Σοκ έχει προκληθεί στην Άγκυρα από τη συνεχή ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών Ελλάδας-Ισραήλ και της κοινής στρατιωτικής δράσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αφού έγινε γνωστό πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει ενεργά σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και ανακοινώθηκε η ελληνική συμμετοχή στην ισραηλινή άσκηση "Blue Flag", οι Τούρκοι ξεκίνησαν αμέσως την προπαγάνδα.

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Τι σχεδιάζει το Ισραήλ στο Αιγαίο» η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι «εκτός από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο οι δύο υπουργοί Δένδιας και Κατς εξερεύνησαν τρόπους συνεργασίας ενάντια στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία «Πηγή της Ειρήνης», συζητώντας μάλιστα και κοινή πρόταση για παροχή βοήθειας προς τους Κούρδους μαχητές του YPG», τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί εχθρούς της.

Η τουρκική εφημερίδα για να στηρίξει τα «σενάρια συνωμοσίας» της επικαλείται μάλιστα είδηση της ισραηλινής ιστοσελίδας «The Times of Israel», που αναφέρει ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού του Ίσραελ Κατς στην Αθήνα ήταν να βρει συνεργάτη προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους Κούρδους που πολεμούν την Τουρκία στη Συρία.

Όπως αναφέρει η «Γενί Σαφάκ», «Ελλάδα και Ισραήλ, που στόχο έχουν να αποκλείσουν την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο, τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποίησαν υψηλού επιπέδου πολιτικές και στρατιωτικές επαφές. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατς βρέθηκε για διήμερες επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Όπως αναφέρεται, οι δυο τους αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τη ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα συνδέει μάλιστα την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου της Ελλάδας, Χρήστου Χριστοδούλου, την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ ως μέρος της ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας που αναπτύσσει η Ελλάδα με το Ισραήλ.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο στόχος της άσκησης «ΒLUE FLAG» είναι η προσομοίωση όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα των σεναρίων «ακραίας αεροπορικής μάχης» καθώς και οι συνδυασμένες πτήσεις (COMAO).

Το Ισραήλ θέλει ακόμα μεγαλύτερη και ισχυρότερη συνεργασία με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, που είναι φυσικά οι Έλληνες οι οποίοι κυριαρχούν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο έναντι οποιονδήποτε άλλων. Μάλιστα τα σχόλια των Ισραηλινών ΜΜΕ είναι διθυραμβικά για την Ελληνική ΠΑ. Το Πενταπόσταγμα το αναφέρει συνεχώς, οι σχέσεις μας με το Ισραήλ πρέπει να γίνουν στενότερες. Αθήνα, Κάιρο, Τελ Αβίβ, πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Ήδη στην αεροπορική βάση Ovda στο νότιο Ισραήλ μέσα στην έρημο και κοντά στη χερσόνησο του Σινά έχουν μετασταθμεύσει ελληνικά μαχητικά F-16 block 52 Advance από την 335 μοίρα, τους «Τίγρεις» του Αράξου.

Στη βάση, η οποία βρίσκεται κοντά στον Κόλπο της Άκαμπα έχει ταξιδέψει σημαντικός αριθμός Ελλήνων πιλότων και τεχνικών εδάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ