Κόσμος

Το Πακιστάν «μπαίνει» στο πυρηνικό σκηνικό – Καρέ καρέ η εκτόξευση νέου πυραύλου (βίντεο)


Ο πακιστανικός στρατός δοκίμασε με επιτυχία το βαλλιστικό βλήμα εδάφους – αέρος Shaheen-I ως μέρος μιας άσκησης. Μέρες νωρίτερα μια παρόμοια δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη από την Ινδία με το βλήμα της Agni II.

Η εκτόξευση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα και στέφθηκε με επιτυχία και διεξήχθη από τη Διοίκηση των Δυνάμεων του Στρατού στο Πακιστάν (ASFC) για να εξασφαλίσει την ικανότητα «αξιόπιστης αποτροπής» των εχθρών.

Ο γενικός διευθυντής Δημοσίων σχέσεων αρχιστράτηγος Asif Ghafoor δήλωσε ότι ο πύραυλος μπορεί να δεχτεί όλων των ειδών τις κεφαλές σε εμβέλεια 650 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο του στην αραβική θάλασσα. Ο πύραυλος μπορεί να δεχτεί πυρηνικές ή και συμβατικές κεφαλές και «χτυπάει» το στόχο με μεγάλη ακρίβεια.

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης του πυραύλου:


Το Πακιστάν έχει δύο ακόμα μεσαίας εμβέλειας πυραύλους, τους the Shaheen-II και the Ghauri.

Ο πύραυλος Guari πρόσφατα τοποθετήθηκε, ενώ οι άλλοι δύο πύραυλοι, οι Shaheen-III and the Ababeel βρίσκονται ακόμα στα στάδιο βελτιώσεων του συστήματός τους.

Πηγή: RT

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...