Ρωσία

Τι είπε ο Πούτιν για τη Wikipedia - Το σχέδιο για μια ρωσική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια


Την πρόθεσή του να παρουσιάσει μία εναλλακτική εκδοχή της Wikipedia εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη δημιουργία ρωσικής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας.

Μία μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τη Wikipedia, συνδυάζοντας τη ψηφιακή εποχή με την αξιοπιστία στην πληροφορία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζοντας σχετικά με την Wikipedia, εξέφρασε την άποψή του ότι θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί από την «Μεγάλη Ρωσική Νέα Εγκυκλοπαίδεια», που θα παρέχεται σε ηλεκτρονική εκδοχή.

«Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία στην πληροφορία θα παρέχεται σε μία καλή και μοντέρνα μορφή», σχολίασε ο Πούτιν σε μία συνάντηση του Συμβουλίου για τη ρωσική γλώσσα.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβρη, είχε αναφερθεί ότι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία μίας ρωσικής Wikipedia εντός του διαστήματος 2020-2022, και πως ο εκδοτικός οίκος της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας θα καταβάλλει και την αντίστοιχη επιδότηση. Τα παραπάνω αναγράφονται στο σχέδιο νόμου για τον «ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το 2020 και για την προγραμματική περίοδο 2021 και 2022».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...