Ελληνοτουρκικά

"Στροφή" σε Αιγαίο-κυπριακή ΑΟΖ για τους Τούρκους: Δεσμεύουν όλη την περιοχή δυτικά της Πάφου - Πέταξε ξανά το πακιστανικό P-3 Orion

Η Τουρκία ανεβάζει και πάλι το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Το απόγευμα της Τετάρτης εξέδωσε δύο παράνομες NAVTEX που αφορούν μέρη της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονται και με τη συνδρομή των Πακιστανών, καθώς πακιστανικό P-3 Orion πέταξεγια 2η φορά στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης, περιστατικό που είχε επαναληφθεί και χθες.

Σύμφωνα με αυτές το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής ξαναβγαίνει στη θάλασσα και θα μεταβεί νότια του Ριζοκάρπασου όπου σύμφωνα με την τουρκική εξαγγελία θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις από σήμερα μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2020. Η δεύτερη NAVTEX αφορά το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις και δεσμεύει σχεδόν όλη την δυτική κυπριακή ΑΟΖ από αύριο μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου.

Σήμερα εν τω μεταξύ το Πακιστανικό P-3 Οrion πέταξε και πάλι στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, κάνοντας την ίδια διαδρομή με χθες.

Η πτήση σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί και αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά F-16 από το Καστέλι της Κρήτης που το αναχαίτισαν και το αναγνώρισαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ