Κίνα

Σι Τζινπίνγκ: Θέλουμε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε

Θέλουμε μια αρχική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας, αλλά εάν χρειαστεί θα αντεπιτεθούμε, ήταν το μήνυμα του Σι Τζινπίνγκ προς την Ουάσινγκτον, καθώς οι προσπάθειες για να μπει τέλος στον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο συνεχίζονται.

Την επιθυμία της Κίνας να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, σε σχέση με τη σινο-αμερικανική διαμάχη, αλλά και την αποφασιστικότητα της χώρας να «αντεπιτεθεί», διεμήνυσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

«Θέλουμε να δουλέψουμε για μία - σε μια πρώτη φάση - συμφωνία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας», σημείωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, μιλώντας στους εκπροσώπος ενός διεθνούς φόρουμ.
Και τόνισε: «Όταν χρειαστεί, θα αντεπιτεθούμε, αλλά εργαζόμαστε ενεργά, προσπαθώντας να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο».

«Δεν ξεκινήσαμε αυτον τον εμπορικό πόλεμο και δεν είναι κάτι που θέλουμε», σημείωσε ακόμη.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν υψηλότερους δασμούς σε βάρος της Κίνας, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Στην παρούσα φάση, οι ΗΠΑ και η Κίνα καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να επιτύχουν μια συμφωνία, μετά το 2018, οπότε και ξεκίνησε η εμπορική διαμάχη των δύο χωρών που έχει οδηγήσει στην ανταλλαγή δασμών μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...