Ελληνοτουρκικά

"Πόλεμος" στον ουρανό του Αιγαίου: Μπαράζ παραβιάσεων και εμπλοκών με τουρκικά F-16 - Τουρκικό ΥΠΕΞ: "Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις"

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, σήμερα, Δευτέρα, οδηγώντας τους Έλληνες πιλότους σε τέσσερις εικονικές αερομαχίες, επιμένοντας στη διαχρονικη τακτική της Τουρκίας με σκοπό τη ψυχολογική και σωματική εξουθένωση των Ελλήνων πιλότων, ενώ παράλληλα με προκλητικό τρόπο απαντάει στις κυρώσεις της ΕΕ με τη συνέχεια των παράνομων ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Έντονη ήταν και σήμερα η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά ,αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις και παραβιάσεις στο βόρειο,κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα 5 ζεύγη από τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ενώ δύο αεροσκάφη τύπου CN-235 και 2 ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις στο ανατολικό Αιγαίο κατά παράβαση των κανόνων εναέρια κυκλοφορίας.

Τα Τουρκία μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 αφού προηγουμένως ενεπλάκησαν σε 4 εικονικές αερομαχίες.

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΕΕ: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις

Με προκλητικό τρόπο απάντησε η Τουρκία, στα μέτρα που υιοθέτησε σήμερα Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τις παράνομες γεωτρήσεις και δραστηριότητές της στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει πως «κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

https://twitter.com/anadoluagency/status/1193938759181574144?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1193938759181574144&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.gr%2Fkosmos%2Farticle%2F2030906%2Ftourkiko-ipex-se-ee-tha-sinechisoume-tis-erevnes-ke-tis-geotrisis.html

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...