ΗΠΑ

Πομπέο: Φέρτε πίσω τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους - Κάντε τους να λογοδοτήσουν

Ο γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο, ζητά από την Ευρώπη να φέρει πίσω τους πολίτες της - μέλη του Ισλαμικού Κράτος οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία και να τους αναγκάσουν να λογοδοτήσουν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικο Κράτος, ο γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να πάρουν πίσω τους τρομοκράτες με καταγωγή από αυτά, οι οποίοι τώρα κρατούνται σε Ιράκ και Συρία και να τους αναγκάσουν να λογοδοτήσουν.

«Τα μέλη του συνασπισμού θα πρέπει να πάρουν πίσω τους εκατοντάδες ξένους τρομοκράτες και να τους αναγκάσουν να λογοδοτήσουν για τις βιαοπραγίες που έχουν διαπράξει", σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Πομπέο, η Αμερική θα συνεχίσει να πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος, αν και ο συνασπισμός έχει εστιάσει περισσότερο στο Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ηγούνται του συνασπισμού και του κόσμου σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια για ασφάλεια», δήλωσε ο Πομπέο.

Περίπου 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους και δεκάδες χιλιάδες μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται σε στρατόπεδα και φυλακές στην βορειοανατολική Συρία και φυλάσσοντια από Κούρδους συμμάχους. Η Ουάσινγκτον πιέζει την Ευρώπη να πάρει πίσω τους πολίτες της, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

Την Πέμπτη ένας αξιωματπούχος του Υπουργείου Εξωτερικών είπε στους δημοσιογράφους, ότι η Ουάσινγκτον είναι σε συζητήσεις με τη Μόσχα για το ζήτημα της επιστροφής των Ρώσων πολεμιστών από τη Συρία στην Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...