Κόσμος

Πολιτικές ξελίξεις στη Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Έβο Μοράλες

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

Οι αρχηγοί στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων του κράτους τον προέτρεψαν να παραιτηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο διοικητής των βολιβιανών ενόπλων δυνάμεων, Ουίλιαμς Καλίμαν, προέτρεψε τον Εβο Μοράλες να παραιτηθεί για να «φέρει ειρήνη και σταθερότητα προς όφελος της Βολιβίας». Αυτά τα αιτήματα επανέλαβε και ο αρχηγός της αστυνομίας Βλαντιμίρ Γιούρι Καλντερόν, ο οποίος τον κάλεσε να εγκαταλείψει τη θέση του.

O πρόεδρος της Βολιβία, Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε πως θα προκηρύξει νέες εκλογές, αφού ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία αναφέρεται πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας παρατυπιών.

Ο Μοράλες δήλωσε ακόμη πως θα αντικαταστήσει τα μέλη του εκλογικού συμβουλίου, τα οποία δέχθηκαν πυρά μετά τη διατύπωση κατηγοριών για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο ίδιος, διατηρώντας το προεδρικό του αξίωμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...