Εκκλησία

Ουκρανός Μητροπολίτης: Η αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας θα επιβληθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η κουλτούρα των ομοφυλόφιλων-Καταγγελίες για χρηματισμό!

"Βόμβες" εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς αναφέροντας ότι οι Τοπικές Εκκλησίες που έχουν αναγνωρίσει την νέα ουκρανική εκκλησιαστική δομή  βρίσκονται σε στενή επαφή με τις κρατικές αρχές και θα λάβουν οποιαδήποτε άλλη απόφαση τους ζητηθεί.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Ορθόδοξο κόσμο είναι ένα από αυτά τα σημάδια της εποχής που πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε σωστά", δήλωσε ο ιεράρχης της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας. «Με όλη αυτή την αναστάτωση και την έντονη συζήτηση για την αναγνώριση της OCU από αρκετές Τοπικές Εκκλησίες, αυτό δεν είναι το κύριο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Οι σχισματικοί χρησίμευσαν μόνο ως τεστ , που έδειχνε την πνευματική κατάσταση ολόκληρων εκκλησιών, καθώς και μεμονωμένων Ιεραρχών. Και είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε αυτήν την αντίδραση, να την αναλύσουμε και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα. "

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι "η διοικητική ελίτ των Τοπικών Εκκλησιών που αναγνώρισε την OCU είναι σταθερά συνδεδεμένη με αλυσίδες δολαρίων στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται υπό την άμεση και άμεση επιρροή του ΔΝΤ και του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι δυνάμεις που στέκονται πίσω τους ".

"Οι άνθρωποι που έχουν πνευματική εξουσία και διοικητικές δυνάμεις είναι έτοιμοι να λάβουν αυτές τις αποφάσεις πνευματικής φύσης που θα τους παραγγείλουν κοσμικοί πολιτικοί προϊστάμενοι που δεν έχουν καμία σχέση με την ορθόδοξη πίστη. Έχοντας αποδεχτεί αυτό το γεγονός, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί οι ιεράρχες ή όσοι θα επιτραπεί να πάρουν τη θέση τους θα λάβουν ομοίως οποιαδήποτε άλλη απόφαση που θα διατάξουν οι προϊστάμενοί τους », τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γνωστή εικόνα του συναινετικού πνεύματος της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, που είναι γνωστή στο παρελθόν, αλλάζει μπροστά στα μάτια μας και ήδη "οι διαδικασίες που διαβάζουμε στα προφητικά βιβλία αλλά σχετίζονται με ένα αβέβαιο μέλλον συμβαίνουν στο παρόν. Τώρα αυτό το μέλλον γίνεται το παρόν μας. "

"Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι κάποιοι από τους κληρικούς των τοπικών εκκλησιών ενώ εξακολουθούν να λαμβάνουν μισθούς από το κράτος, δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι Ιεράρχες τους", δήλωσε ο Μητροπολίτης Λουκάς. "Το τελευταίο παράδειγμα είναι ότι σήμερα Έλληνες ιερείς δεν άφησαν τους αποστάτες ιερείς Δραμπίνκο και Στάσταστς να προσκυνήσουν στα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου της Αίγινας. Πολλοί από τους κληρικούς της Κύπρου δεν θέλουν τώρα να συλλειτουργήσουν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας . Αλλά αυτές οι φωνές καταπιέζονται από τη διαφημιστική εκστρατεία των μέσων μαζικής ενημέρωσης".

Ο ιεράρχης είναι πεπεισμένος ότι η αναγνώριση της OCU θα επιβληθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η κουλτούρα των ΛΟΑΤ: "Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιτάχθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν, εξέφρασαν τη διαφωνία τους, υπερασπίστηκαν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, αλλά τι άλλαξε; Τίποτα. Η απόφαση των διαχειριστών του παρασκηνίου δεν υπόκειται σε ακύρωση. Ομοίως, θα πραγματοποιηθεί η βίαιη εισαγωγή μη-χειροτονημένων ανδρών σε ιεροσύνη στο σώμα της Εκκλησίας. Ο καθένας που έχει προχωρήσει μαζί τους κατά τη διάρκεια της Ευχαριστίας στερείται αυτομάτως της Χάρης του Θεού και αποκόπτεται από το Εκκλησιαστικό Σώμα ».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι είναι αδύνατο να δικαιολογηθεί η απόφαση των προκαθημένων της Ελλαδικής και της Αλεξανδρινής Εκκλησίας μιλώντας για την πίεση που ασκείται πάνω τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...