Κόσμος

Οι Τούρκοι δοκίμασαν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Koral στην Βόρεια Συρία

Σύμφωνα με το CNN TÜRK, ο τουρκικός στρατός έκανε ευρεία χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου με παρεμβολές με χερσαία συστήματα Koral της Aselsan, για να εξαπατήσει τα εχθρικά, όπως αναφέρει ραντάρ, αλλά και τα κανάλια επικοινωνίας Κούρδων και Σύρων στη βόρεια Συρία.

Πρόκειται για μία πρακτική την οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν πιθανόν τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο απέναντι από τα ελληνικά νησιά, μιας και το εν λόγω τουρκικό σύστημα διαθέτει φερόμενη εμβέλεια τα 100 χλμ.

Ο Ελληνικός στρατός διαθέτει και αυτός τα δικά του σχετικά ανάλογα συστήματα, ενώ είναι γεγονός ότι εφόσον εκπέμψουν τα τουρκικά συστήματα Koral, θα αποτελέσουν αμέσως στόχο των ελληνικών αεροσκαφών ΑΣΕΠΕ, τα οποία θα δώσουν το στίγμα τους στα ελληνικά μαχητικά για να τα καταστρέψουν όπου και εάν κρύβονται.

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών θεωρούν ότι παράλληλα με την υλοποίηση στοχευμένων αγορών υπερσύγχρονων αναλόγων συστημάτων από τον ελληνικό στρατό, απαιτείται σχέδιο έρευνας, σε συνεργασία με ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για την προσπάθεια δημιουργία οπλικών συστημάτων, τα οποία μπορούμε ως χώρα να κατασκευάσουμε με απείρως λιγότερα χρήματα από μια πιθανή αγορά τους.

Διαθέτουμε σπουδαίους επιστήμονες και έχουμε σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα που μπορούν να σηκώσουν το “βάρος” τέτοιων προγραμμάτων, ενώ οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε και τα κονδύλια της ΕΕ, για τον σκοπό αυτόν.

https://twitter.com/HomelandMax/status/1191529281178021890?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1191529281178021890&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fwp-admin%2Fpost.php%3Fpost%3D6865534%26action%3Dedit

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...