Κίνα

Νέα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ - 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση (βίντεο)

Τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο με σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας εισέβαλαν σε πολλά εμπορικά κέντρα την Κυριακή, ανάμεσά τους και το Citi Plaza, όπου οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να απωθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία στις κυλιόμενες σκάλες.

https://twitter.com/Lindadalew/status/1190927927820484608

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αρκετών ατόμων, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε, ενώ δάγκωσε δάγκωσε και έκοψε σχεδόν εντελώς το αυτί του ακτιβιστή Άντριου Τσίου, ηγετική προσωπικότητα του φιλοδημοκρατικού κινήματος. Ο δράστης τραυματίστηκε επίσης, αφού στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από τους διαδηλωτές.

https://twitter.com/Woppa1Woppa/status/1190977947689074688

Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται οι τραυματίες ανακοίνωσε ότι τρεις εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένας ακόμη σε σοβαρή μεταξύ των συνολικά 30 τραυματιών που διακομίστηκαν εκεί την Κυριακή.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν επίσης στο γραφείο του κινεζικού πρακτορείου Xinhua στο Χονγκ Κονγκ, σπάζοντας τζάμια. Η επίθεση αυτή ώθησε τα κινεζικά ΜΜΕ να ταχθούν υπέρ μιας «πιο σκληρής γραμμής» εναντίον των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

«Η όξυνση της βίας στο Χονγκ Κονγκ απαιτεί τη λήψη πιο σκληρής γραμμής ώστε να αποκατασταθεί η τάξη», αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα China Daily.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...