Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Λανσάρει νέα επετειακή φανέλα αφιερωμένη στην Καταλονία – Βίντεο


Η νέα εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, για τα 120α γενέθλια της ομάδας, θα έχει τη σημαία της Καταλονίας, θυμίζοντας πως πρόκειται για μία καταλανική ομάδα.

Σε μια ταραγμένη πολιτικά περίοδο για την περιοχή, οι «μπλαουγκράνα» κυκλοφορούν μια σπέσιαλ εμφάνιση της ομάδας με αφορμή τα 120α γενέθλια του συλλόγου.

Την ώρα που οι διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη αλλά και σε ολόκληρη την Καταλονία μαίνονται, με αφορμή τη φυλάκιση των επτά πολιτικών της περιοχής, η Μπαρτσελόνα λάνσαρε μια επετειακή φανέλα αφιερωμένη στην πατρίδα του συλλόγου.

Έχοντας ως motto το «Είναι βαθιά μέσα μας» η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τη φανέλα με τη «σενιέρα», τη σημαία δηλαδή της Καταλονίας, για να τιμήσει την ιστορία του συλλόγου που ιδρύθηκε το 1899, πριν από 120 χρόνια.

Οι «μπλαουγκράνα» ανέκαθεν ήταν εξωστρεφείς και ανοιχτή στον κόσμο, όμως δεν ξεχνούν την καταλανική ιστορία τους, όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει την παρουσίαση.

Η εμφάνιση, η οποία θα βγει προς πώληση από τις 13/11, είναι κίτρινη με τέσσερις κόκκινες διαγώνιες ρίγες.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbarcelona%2Fvideos%2F1436834839812900%2F&show_text=0&width=476

Το motto «Ho portem dins» (=είναι βαθιά μέσα μας) επελέγη για να υπενθυμίσει πως το «Mes que un club» είναι κάτι που κάνει περήφανους τους Καταλανούς και τους κατοίκους της Βαρκελώνης, όπως τονίζεται.

Τέλος, στο βίντεο διακρίνεται ένας από τους αρχηγούς της ομάδας, ο Σέρχι Ρομπέρτο, που είναι Καταλανός και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, τη «La Masia».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...