Κίνα

Μητσοτάκη - Πρόεδρο Κίνας: «Στόχος να γίνει ο Πειραιάς από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης» (ζωντανή μετάδοση)

Στην Αθήνα επιβεβαιώνεται αυτό που διαπιστώθηκε στη Σαγκάη, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι θερμότερες από ποτέ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, μετά από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στην Αθήνα επιβεβαιώνεται αυτό που διαπιστώθηκε στη Σαγκάη, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι θερμότερες από ποτέ.

https://youtu.be/1eJEqZHPViE

Είπε επίσης ότι η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη και τόνισε ότι οι πολιτισμοί των δύο χωρών «αναλαμβάνουν τώρα να μεταγγίσουν δικαιοσύνη, μέτρο και αγωνία στις ταραγμένες διεθνείς σχέσεις των καιρών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «γεγονός της ημέρας» την υπογραφή 16 συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Δήλωσε επίσης χαρούμενος για την εκτίμηση που έχει η Κίνα σε ό,τι αφορά τη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κοινός στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι θα διευκολύνει τις κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Μιλώντας εκ νέου για τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, επεσήμανε ότι μετατρέπονται σε γέφυρα κατανόησης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

«Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε αλλά κυρίως πολύ περισσότερα να κάνουμε προς όφελος των δύο χωρών μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...