Εκκλησία

Κόντρα Εσφιγμενιτών-διοικητή του Αγίου Όρους - Σκληρή γλώσσα - (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρή αντιπαράθεση έχει προκύψει στο Άγιο Όρος μεταξύ Εσφιγμενιτών και του νέου πολιτικού διοικητή κ. Μαρτίνου.

Στις 15 Νοεμβρίου επίσκεψη στο αντιπροσωπείο της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές πραγματοποίησε ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Ο κ. Μαρτίνος ενημερώθηκε από τους πατέρες της Μονής για τις τελευταίες εξελίξεις και λεπτομέρειες της υπόθεσης της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου "από εξωεκκλησιαστικά στοιχεία" όπως ανέφερε η νέα αδελφότητα.

Ο νέος διοικητής δήλωσε την πλήρη συμπαράστασή του στην νέα αδελφότητα, καθώς και το ενδιαφέρον του για την ενότητα του Αγίου Όρους. Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για τις φθορές και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, "λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψής του και της συνεπακόλουθης αδυναμίας πρόσβασης των αρμοδίων για τη συντήρησή του αρχών". Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρτίνος για το κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, είναι «περιουσία του Αγίου Όρους και του Ελληνικού λαού».

Ο καθηγούμενος της νέας αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον νέο διοικητή του Αγίου Όρους για το ενδιαφέρον του και τη συμπαράστασή του στη δοκιμαζόμενη Μονή Εσφιγμένου.

 

https://www.facebook.com/esphigmenou/videos/2406679602906315/

Σε όλα αυτά δεν άργησε να έρθει η απάντηση της παλαιάς αδελφότητας που αναφέρει:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...