Μέση Ανατολή

Ισραήλ & Ιράν προ αιματηρού πολέμου: «Η επίθεση της Τεχεράνης κατά του Τελ Αβίβ είναι θέμα χρόνου» - Αμερικανική προσομοίωση επίθεσης στον Περσικό

Ισραηλινό ΜΜΕ αναφέρει ότι το Ιράν εμπλουτίζει επίσημα ουράνιο για την δημιουργία πυρηνικών κεφαλών  και μέσω της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει κύμα πυραυλικών επιθέσεων κατά του ισραηλινού κράτους, ενώ ο αμερικανικός στρατός υλοποίησε προσομοίωση επίθεσης στον Περσικό Κόλπο κατά την οποία φέρεται να “έχασε” 16 πολεμικά πλοία.

Καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, μια νέα έκθεση έριξε φως σε μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις σε μια προσομοίωση επίθεσης στην περιοχή, φέρονται να “έχασαν” 16 πλοία έχοντας ως στόχο την καταστροφή της αεράμυνας του Ιράν.

Τα πολεμικά παίγνια, με την ονομασία  Millennium Challenge, περιλάμβαναν δύο ομάδες δυνάμεων, με μπλε και κόκκινο, με τους πρώτους να παίζουν τον ρόλο των αμερικανικών δυνάμεων και τους δεύτερους να προσομοιώνουν μια χώρα στην Μέση Ανατολή (Ιράν).

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων οι μπλε δυνάμεις έδωσαν αρχικά στον κυβερνήτη των κόκκινων δυνάμεων (Paul Van Riper) ένα τελεσίγραφο παράδοσης και του έδωσαν 24 ώρες για να απαντήσει.

Ο “κυβερνήτης” απέρριψε την προσφορά και οι μπλε δυνάμεις ξεκίνησαν επίθεση με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν οι γνωστές “προληπτικές επιθέσεις” των αμερικανικών δυνάμεων.

Σε εκείνο το σημείο, ο στρατηγός των “κόκκινων” άρχισε να χτυπάει τις αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας εκατοντάδες πυραύλους Κρουζ και ρουκέτες από επίγειες πλατφόρμες, σκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η αντεπίθεση των "κόκκινων" ήταν τόσο μεγάλη που όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και το προσωπικό των μπλε δυνάμεων συγκλονίστηκαν και ανέφεραν πολλές απώλειες.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν τότε ότι σε ένα πραγματικό σενάριο μάχης μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών, περίπου 20.000 Αμερικανοί θα είχαν σκοτωθεί.

Αλλά οι κόκκινες δυνάμεις δεν σταμάτησαν εκεί,  ο κυβερνήτης της “κόκκινης χώρας” διέταξε στην συνέχεια την αρμάδα των μικρών σκαφών του, παρόμοια με αυτά που διαθέτει το Ιράν στον Περσικό Κόλπο, να ξεκινήσει ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων,  κατά το οποίο  ΗΠΑ φέρονται ( σύμφωνα με το άρθρο)  να έχασαν 16 πολεμικά πλοία.

Οι ζημιές από τη δεύτερη επίθεση επιδεινώθηκαν εξαιτίας της αδυναμίας των μπλε δυνάμεων να ανιχνεύσουν τα μικρά σκάφη.

Οι “ενοχλητικές απώλειες” οδήγησε τους Αμερικανούς επιτελείς να σχεδιάσουν το υπόλοιπο της άσκησης με άλλο τρόπο.

Σκηνικό ρήξης της Τεχεράνης με ΗΠΑ και Ισραήλ.

Το Ιράν ανακοίνωσε νέες παραβιάσεις της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τεχεράνης το 2015, ενώ παραδέχθηκε ότι λειτουργούν 60 προηγμένες φυγοκεντρικές συσκευές IR-6, οι οποίες έχουν 50 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα  από ό, τι επιτρέπεται επί του παρόντος σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον εννέα Ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επανέλαβε την απειλή του για πολύ σκληρές κυρώσεις.

Ο Yaakov Amidror, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu και νυν αναλυτής στο αμυντικό ινστιτούτο της Ιερουσαλήμ για θέματα στρατηγικής και ασφάλειας και ένας συνεργάτης του στο Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής, δήλωσαν ότι οι Ιρανοί θέλουν να παραμείνουν μακριά από το εβραϊκό κράτος, αλλά παράλληλα θέλουν να χτίσουν "ένα δαχτυλίδι φωτιάς" γύρω από αυτό.

Το Ιράν υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, η οποία διαθέτει 100.000 μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους. Το Ιράν προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη στρατιωτική δύναμη στη Συρία, την οποία το Ισραήλ θέλει να διαλύσει. Σύμφωνα με ισραηλινές εκθέσεις, το Ισραήλ έχει επιτύχει μέχρι τώρα 300 ιρανικούς στόχους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Amidror, το Ιράν συνειδητοποίησε ότι το Ισραήλ πέτυχε στη Συρία, οπότε άρχισε να δημιουργεί έναν ξεχωριστό κλάδο στο Ιράκ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι Ιρακινοί δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο ορισμένων τμημάτων του εδάφους τους.

"Στον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου του 2006, ο ισραηλινός στρατός δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιόν θα κτυπούσε ανάμεσα στο Λιβανέζικο στρατό και αυτό της Χεζμπολάχ. Αυτό δεν θα συμβεί πλέον. Εάν το Ισραήλ ξεκινήσει πλέον επίθεση, θα επιτεθεί προς πάσα κατεύθυνση”, κατέληξε  ο ίδιος

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...