Κόσμος

Η δυσαρέσκεια του Ερντογάν στον Τραμπ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν απέφυγε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα ΜΜΕ από τον Λευκό Οίκο, είπε πως συζήτησε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Τραμπ και του εξέφρασε την απογοήτευσή του, αλλά τόνισε πως ελπίζει πως η Γερουσία δεν θα το εγκρίνει.

«Είπα στον κ. πρόεδρο ότι οι αποφάσεις που πήρε η Βουλή των Αντιπροσώπων την 29η Οκτωβρίου υπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό, προσέβαλαν τον λαό μας κι επισκίασαν τις σχέσεις μας. Είναι ένα ζήτημα πριν από κάπου 104 χρόνια, υπό συνθήκες πολέμου, που πρέπει να συζητείται από ιστορικούς, όχι από πολιτικούς» είπε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να ανοίξει τα κρατικά αρχεία της σε όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Χαρακτήρισε «επονείδιστη απόφαση» από μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και τόνισε πως πιστεύει ότι η Γερουσία δεν θα διαπράξει «το ίδιο λάθος».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πρόσφατα, με συντριπτική πλειοψηφία 405 ψήφοι υπέρ και 11 κατά, ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα. Η Άγκυρα απορρίπτει πάγια τον όρο γενοκτονία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...