ΗΠΑ

ΗΠΑ: Η Ναυτική Ακαδημία επιτρέπει όλες τις τελετές στους φοιτητές της - Ακόμη και τις «σατανιστικές»

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, με το να επιτρέπει να ασκούνται σε ειδικό χώρο, όλες οι θρησκευτικές τελετές.

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε η Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, επιτρέπονται οι τελετές -ακόμα και σατανιστικού περιεχομένου- στην έδρα της, που βρίσκεται στην Ανάπολις.

Η Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως πλέον επιτρέπει στους δόκιμους αξιωματικούς που είτε δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη θρησκεία είτε είναι Σατανιστές, να οργανώνουν αντίστοιχες τελετές όπως αναφέρει το sputniknews.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου, Αλάνα Γκαράς, που την επικαλείται το «Stars And Stripes», «το θρησκευτικό πρόγραμμα επιτρέπει την άσκηση διάφορων πεποιθήσεων.

Μάλιστα, προστίθεται το εξής: «Έγιναν διευθετήσεις για να παρέχεται στους δόκιμους αξιωματικούς ένα καθορισμένο μέρος για να συγκεντρώνονται, διευκολύνοντας έτσι το πιστεύω των μελών της τελετής, μια ευθύνη που περιγράφεται στις οδηγίες του Ναυτικού».

Βέβαια, υπάρχει ένας όρος που εγείρει ερωτήματα, καθώς, σύμφωνα με την κ. Γκαράς, «σύμφωνα με την πολιτική του Υπουργείου Άμυνας, τα στρατιωτικά μέλη δεν θα συμμετάσχουν σε κομματικές πολιτικές δραστηριότητες».

Η σατανιστική κοινότητα, πάντως, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι «ενθαρρύνει την καλοσύνη και την ενσυναίσθηση μεταξύ όλων των ανθρώπων και απορρίπτει την τυραννική εξουσία, ενώ υποστηρίζει την πρακτική κοινή λογική και τη δικαιοσύνη». Επίσης, στη σελίδα της τονίζεται ότι «δεν αποδέχεται την ύπαρξη του Σατανά ή οποιασδήποτε "υπερβατικής" οντότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...