Οπλικά συστήματα

Ηλεκτρομαγνητικός «πόλεμος» σε εξέλιξη: «Τυφλώθηκε» η ισραηλινή αεράμυνα από ρωσικά συστήματα - Μπλόκαραν τα πάντα

Ρώσοι ειδικοί φέρονται να παρέδωσαν εδώ και μήνες ευαίσθητης τεχνολογίας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν πολλά και λίαν επικίνδυνα προβλήματα στην αεράμυνα του Ισραήλ, ανέφερε το ρωσικό δημοσίευμα Avia.Pro.

"Η ανεπιτυχής άμυνα κατά των παλαιστινιακών πυραυλικών επιθέσεων από τη Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αντιαεροπορική ασπίδα με το όνομα “Iron Dome” είχε λογική εξήγηση, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

"Όπως αποδείχθηκε, από το έδαφος της Συρίας άγνωστα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία παρεμπιπτόντως, είναι διαθέσιμα μόνο στις δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν, επηρέασαν τις περιοχές στις οποίες βρισκόταν το Ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με αποτέλεσμα την μη επιτυχημένη αποτελεσματικότητα του, με το γεγονός αυτό να επιβεβαιώνεται και με δορυφορικά δεδομένα", ανέφερε το ρωσικό δημοσίευμα.   

Πηγές των ρωσικών ΜΜΕ, ανέφεραν ότι ιρανικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου προκάλεσαν δυσλειτουργία της ισραηλινής ασπίδας επιτρέποντας σε πυραύλους των Παλαιστινίων να κτυπήσουν στο εσωτερικό του Ισραήλ, προκαλώντας την μεγάλη οργή στις αρχές και τον τρόμο στους Ισραηλινούς πολίτες, που είδαν πύραυλο να σκάει σε αυτοκινητόδρομο.

Λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στα οποία ήταν πολύ πιθανό να εντοπιστούν προβλήματα με την δράση των ισραηλινών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, με το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα να είναι η εκτόξευση ισραηλινού πυραύλου ελλείψει στόχων και η επακόλουθη αυθόρμητη έκρηξη.

Πρόσφατα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) διαπραγματεύθηκαν την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή της Γάζας.

Αυτές οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν νωρίτερα την εβδομάδα όταν ο η ισραηλινή αεροπορία εξουδετέρωσε τον ηγέτη της Saraya Al-Quds (στρατιωτική πτέρυγα PIJ), Baha'a Abu Al-Atta, στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ακόμη, περί σφοδροτάτης και σοβαρής έντασης ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Ρώσους, τους οποίους το Τελ Αβίβ θεωρεί υπεύθυνους ουσιαστικά, για την κατάσταση που έλαβε χώρα με πυραύλους των Παλαιστινίων στο ισραηλινό έδαφος.

Ρωσία, Ιράν και Συρία από ότι όλα δείχνουν θέλουν να πετάξουν έξω από το συριακό έδαφος τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και άλλες δυτικές χώρες με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της χώρας.

Η ουσία όμως είναι ότι σύμφωνα με διεθνείς αμυντικούς αναλυτές εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα τα οποία επιδεικνύει με εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο στο συριακό έδαφος και στην Βαλτική, αποστέλλοντας ‘’μήνυμα‘’ για τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ΕΔ, σύμφωνα με την λογική του δόγματος της Maskirovka που διακατέχει την  στρατιωτική ηγεσία της χώρας .

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν μιλώντας στην εκπομπή ILand TV μίλησε για τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών όπλων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ο ίδιος φέρεται να είχε κάνει λόγο πριν δύο μήνες  για ρωσική τεχνολογία είναι ικανή να δημιουργεί  ζώνες «μπλοκαρίσματος», δημιουργώντας μια ομπρέλα μέσω της οποίας τα ηλεκτρονικά σήματα δεν περνούν‘‘. Στο μέλλον, το σύστημα θα εξελιχθεί ώστε να καλύπτει το μέγιστο έδαφος.

Ο δυτικός τύπος αναφέρει ότι η Ρωσία βιώνει μια νέα γενιά παρόμοιων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία  σίγουρα «θα χρησιμοποιηθούν για πολεμικού σκοπούς » το επόμενο κρίσιμο διάστημα στην Συρία, ειδικά στο θέμα του ελέγχου των πετρελαιοπηγών της Συρίας στις οποίες έχει στηθεί μεγάλο "πανηγύρι" από ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ