Μέση Ανατολή

Ο IDF "ανακάλυψε" ρωσικό υποβρύχιο ανοικτά του Ισραήλ - Μπλοκάρουν όλα τα GPS στη Μέση Ανατολή οι Ρώσοι

Περίεργες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα σε Ισραήλ, Συρία αλλά και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής από την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες παρακολουθούν τα πάντα σε συριακό και ισραηλινό έδαφος, ενώ φέρονται να ενεργοποίησαν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, μπλοκάροντας για μεγάλα διαστήματα την λειτουργία του GPS, πιθανόν ακόμα και  εν μέσω της άσκησης “Blue flag”, όπως μας τα λένε μεγάλα δυτικά ΜΜΕ. Mέσω Συρίας οι Ρώσοι, "ανοίγουν και κλείνουν" κατά το δοκούν το παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης.  

Αρχικά, συναγερμός δόθηκε στο ισραηλινό γενικό επιτελείο μετά την τυχαία ανακάλυψη ρωσικού πάνοπλου υποβρυχίου από κορβέτα του ισραηλινού ΠΝ 15 χλμ από τις ακτές της χώρας.

https://twitter.com/LastDef/status/1193972163071660032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1193972163071660032&ref_url=http%3A%2F%2Favia.pro%2Fnews%2Frossiyskuyu-podvodnuyu-lodku-s-raketami-kalibr-obnaruzhili-v-territorialnyh-vodah-izrailya

Είχαμε αμέσως κινητοποίηση για τον εντοπισμό και την δραστηριότητα όλων των ρωσικών υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων και άλλων που πιθανόν θα ήταν κοντά στις ακτές του Ισραήλ.

Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε από ισραηλινό ΜΜΕ, το οποίο είχε την ανάλογη πληροφορία από την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.

Μιλάμε για απόσταση 15 χλμ από την ακτή στην περιοχή Gush Dan (η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Ισραήλ).

Υπενθυμίζεται ότι η έννοια των «χωρικών υδάτων» εκτείνεται σε μια ζώνη πλάτους 12 ναυτικών μιλίων (22,22 χλμ.) από τις ακτές της χώρας.

Το περιστατικό σύμφωνα με την Ynet συνέβη περίπου πριν από τρεις μήνες. Στη συνέχεια, όπως γράφει ο δημοσιογράφος Itai Blumenthal, η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση μέσω ειδικών καναλιών επικοινωνίας ενημέρωσε τους Ρώσους συναδέλφους της.

Μετά από αυτό, το ρωσικό υποβρύχιο (τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, δεν αναφέρονται) "αποχώρησε από τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ προς τα δυτικά".

Αυτή την στιγμή στις ακτές του Ισραήλ, δυνάμεις του ρωσικού ναυτικού διεξήγαγαν ναυτικές ασκήσεις με την επωνυμία “Ocean Shield-2019”, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, τα οποία διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία. Για τη διοικητική μέριμνα αυτής της ομάδας των πλοίων χρησιμοποιείται το συριακό λιμάνι της Ταρτούς.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει υλικό από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την "εισβολή" υποβρυχίου του ρωσικού ναυτικού στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Πρόσφατα επίσης έγινε γνωστό ότι ρωσικές δυνάμεις, εντελώς αιφνιδιαστικά μπλοκάρισαν όλα τα συστήματα GPS σε μεγάλη έκταση στη Μέση Ανατολή, με ειδική επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου, με σκοπό να επηρεαστούν” οι δυνάμεις των ΗΠΑ που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν.

"Εδώ και μεγάλο διάστημα, οι πιλότοι που πετούν στη Μέση Ανατολή, ειδικά γύρω από τη Συρία και το Ισραήλ, διαπιστώνουν ότι τα συστήματα GPS τους δείχνουν λάθος ενδείξεις ή παύουν να λειτουργούν εξ ολοκλήρου", γράφει η εφημερίδα The Times of Israel.

Το σήμα που έχει διαταράξει την δορυφορική πλοήγηση στα αεροσκάφη που πετούν μέσω του ισραηλινού εναέριου χώρου τις τελευταίες εβδομάδες, προέρχεται από μια ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ένας ερευνητής με έδρα τις Η.Π.Α.

“Αυτή η παρέμβαση στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης δεν φαίνεται να απευθύνεται μόνο στο Ισραήλ, αλλά αφορά και μια προσπάθεια της Μόσχας, να προστατεύσει τα στρατεύματά της από τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ επιδιώκει να επιβεβαιώσει την ρωσική κυριαρχία στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων Η/Π” δήλωσε ο Τόντ Χάμφρεϊ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι "είναι όλο και περισσότερο πεπεισμένοι" ότι τρεις εβδομάδες διακοπής της λειτουργίας του GPS στις πολιτικές πτήσεις, αποτελούν παρενέργεια του ρωσικού ισχυρού σήματος παρεμβολής από την Συρία.

"Η Μόσχα προσπαθεί να παρέμβει ξεκάθαρα στις πτήσεις των αμερικανικών και ισραηλινών αεροσκαφών F-22 και F-35, αλλά και κατά των μη επανδρωμένων οχημάτων των τρομοκρατών.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση ή δήλωση και ακόμα φέρεται να διερευνά άλλες πηγές.

Αλλά αν η Ρωσία καταστρατηγεί την χρήση του GPS γιατί δεν μιλάει κάποιος;

Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στις δυνατότητες του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου, τις οποίες δεν διαθέτει ο στρατός των Η.Π.Α, δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Raymond Thomas, οι Ρώσοι φέρονται να «απενεργοποιούν» ακόμη και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EC-130 Compass Call της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που πετούν κοντά στις συριακές ακτές ενώ η δράση αυτών των όπλων φτάνει έως την Κύπρο και την Τουρκία.

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα GPS σε ορισμένες μεγάλες περιοχές της Α. Μεσογείου λειτουργούν πολλές φορές κατά το δοκούν.

Σκοπός του ρωσικού γενικού επιτελείου με όλα αυτά τα «καλούδια» είναι η δημιουργία ηλεκτρομαγνητικού νέφους, το μπλοκάρισμα όλων των νατοϊκών συστημάτων μάχης σε πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...